REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iranas atmeta JAV kaltinimus

Iranas trečiadienį atmetė Jungtinių Amerikos valstijų kaltinimus destabilizuojant padėtį Irake. Tuo Iraną antradienį ne pirmą kartą apkaltinęs Georgas Bushas taip pat sakė, jog Teherano branduolinės ambicijos gali Artimiesiems ir Vidurio Rytams mesti “branduolinio holokausto šešėlį.”

REKLAMA
REKLAMA

Vakarai seniai įtaria, jog Iranas siekia pasigaminti branduolinė ginklą, be to yra įsitikinę, kad būtent ši islamiška šalis visaip stengiasi destabilizuoti kaimyninį Iraką, kur nesibaigia kruvinas tarpkonfesinis smurtas.

REKLAMA

Įtampą padidino žinia, jog JAV pajėgos viename iš Bagdado viešbučių sulaikė 8 iraniečius su pilnais lagaminais pinigų. Tiesa, vėliau, po konsultacijų su irakiečių vyriausybės pareigūnais, amerikiečiai sulaikytuosius paleido.

Irano užsienio reikalų ministerija  griežtai reagavo į šiuos įvykius ir atmetė visus kaltinimus. Kartu Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas pareiškė, jog JAV įtaka Irake tiesiog mažėja, o Iranas yra pasirengęs “užpildyti vakuumą”.

Baiminamasi, kad Irano, kuriame dominuoja musulmonai šiitai, įtakos augimas gali lemti net tik naują smurto tarp Irako sunitų ir šiitų bangą, bet ir kelia grėsmę aplinkinių valstybių saugumui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų