REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinei komisijai nepavyko surinkti visų reikiamų parašų, kad sąvartynas būtų pripažintas tinkamu naudoti.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas sąvartyno dugnu ropinėja tik tarakonai. Sąvartyno statytojai tikisi, kad po 2–3 savaičių čia kris pirmosios šiukšlės.

REKLAMA

Antrą kartą susirinkusi keliolikos institucijų komisija turėjo apsispręsti, ar šiukšlyną pripažinti tinkamu naudoti, praneša LTV naujienų tarnyba.

Nepasirašė tik Elektrėnų savivaldybė, paprašiusi laiko iki pirmadienio ryto. Vietos gyventojams kelia rūpestį, kad aplinkkelis, aplenksiantis jų miestelius ir gyvenvietes, kol kas lieka tik pažadu.

Gyventojai sako blokuosiantys kelią ir, jei jau po kelių savaičių čia pajudėtų pirmosios šiukšliavežės, jų nepraleisiantys. Sąvartyno statytojai pripažįsta, kad aplinkkeliui trūksta lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus regiono atliekų tvarkymo centro direktoriaus pavaduotojo Jurijaus Valiūno, aplinkkeliui nutiesti prireiktų mažiausiai 7 mėn., tačiau statybos galėtų užsitęsti ir iki 2 metų.

Kazokiškių bendruomenės advokatė stebisi, kad apie sąvartyno atidarymą sprendžiama dar neturint taršos poveikio aplinkai pažymos ir nesulaukus Jungtinių Tautų (JT) atsakymo į Kazokiškių bendruomenės kaltinimus Lietuvos Vyriausybei.

„Matyt, teks imtis tam tikrų neatidėliotinų priemonių surasti kitą vietą šiukšlėms, jei Jungtinių Tautų sprendimas būtų palankus bendruomenei“, – kalbėjo Kazokiškių bendruomenės advokatė Ramunė Dulevičienė.

JT sprendimas Lietuvą pasieks po trijų savaičių.

Šiuo metu Vilniaus šiukšlės vežamos į jau perpildytą Kariotiškių sąvartyną Trakų rajone. Tačiau čia atliekas leidžiama vežti tik iki rugsėjo pirmosios.

Naujojo sąvartyno statytojai sako tikį, kad iki to laiko atliekas jau bus galima vežti į Kazokiškes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų