REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kavinės rudenį neteks dalies padavėjų

Restoranų, kavinių ir barų savininkams nerimą kelia artėjantis rugsėjis, kai į studijas grįš nemažai per vasarą dirbusių padavėjų, rašo "Kauno diena".

REKLAMA
REKLAMA

Kelių restoranų vadovė neseniai prabilo, kad prasidėjus mokslo metams neteks daug darbuotojų, nes studentai vėl čiups vadovėlius.

REKLAMA

Kauno kavinių ir barų vadovai pripažįsta, kad pasibaigus vasarai teks ieškoti naujų darbuotojų, tačiau nemano, kad jų surasti bus sunku.

Bendrovės „Dovintė“, kuri valdo dvylika restoranų „Pizza Jazz“ tinklą, direktorė Lina Skliuzmantaitė teigė, kad dauguma padavėjų yra studentai.

„Vienoje picerijoje pamainomis dirba apie 30 padavėjų, iš jų apie 70 proc. yra studentai. Dauguma padavėjų yra studentai. Jie vasarą dirba visą darbo dieną, o prasidėjus mokslams – puse etato. Kai kurie išeina iš darbo, tačiau juos pakeičia kiti studentai. Pas mus darbą randa besimokantieji neakivaizdžiai ar vakarinėse studijose. Daugeliui tai yra pirmas darbas, kuris paprastai būna laikinas“, - teigė L.Skliuzmantaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Direktorė sakė, kad darbuotojų ieško nuolat, o prieš rudenį paieška tampa intensyvesnė.

Kinų patiekalų restorano komercijos direktorius Raimondas Čelkonas sakė, kad neturi rūpesčių dėl darbuotojų kaitos sezoniškumo.

„Pas mus dirba nuolatiniai darbuotojai. Yra norinčiųjų įsidarbinti laikinai, tačiau tokių į darbą nepriimame. Žinau, kad priimdami studentus galėtume sutaupyti atlyginimo sąskaita. Tačiau nežinia, ar tai iš tiesų apsimoka, nes naujas darbuotojas kvalifikaciją įgyja tik po kelių mėnesių“, - teigė R.Čelkonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienoje picerijoje padavėja dirbanti Laura Rickevičiūtė nuo rugsėjo 1 dienos pradės studijuoti Kauno kolegijoje. Ji padavėja dirba 1,5 metų.

„Kai pradėsiu mokytis, vis tiek dirbsiu vakarais, savaitgaliais. Man šis darbas labai patinka, čia šaunus kolektyvas, renkasi malonūs žmonės“, - sakė mergina.

„Pizza Jazz” picerijos Laisvės alėjoje vadybininkė Raimonda čia dirba jau 8 metus. „Pradėjau dirbti, kai buvau studentė. Man čia patiko, todėl likau“, - pasakojo vadybininkė.

Lietuvos darbo biržos duomenimis, šiuo metu Kaune dirbti viešbučiuose, restoranuose reikalingi 99 žmonės, iš jų 13 barmenų ir padavėjų, 33 virėjai. Tačiau tai neatspindi tikrosios darbuotojų paklausos, nes darbo biržos paslaugomis naudojasi nedaug maitinimo įmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų