REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdoje nebuvo elektros

Ketvirtadienį, prieš vidurdienį, Klaipėdoje Naujojoje uosto,  Sendvario ir Tauralaukio rajonuose buvo dingusi elektra. Bendrovės „Lietuvos energija“ specialistų teigimu elektros tiekimas nutrūko, kai jų administruojamoje linijoje Klaipėda-Kretinga įvykus gedimui, nesuveikė bendrovei „VST“ priklausantys automatiniai įrenginiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų darbininkai norėjo išvesti elektros liniją į remontą. Ir perjungimo metu nulūžo vienas atraminis izoliatorius. Lūždamas jis prisilietė prie įžemintų dalių ir atjungė liniją iš abiejų galų. Tuo metu dvi pastotės, esančios pakeliui, automatiškai turėjo persijungti ant kito maitinimo. Persijungimas vyksta maždaug  pusantros sekundės, turi būti tik „mirkt“ ir vėl užsidegt, o pas „VST“ jeigu automatika nesuveikė, tai jie turi pasakyti dėl ko“, - teigė bendrovės „Lietuvos energija“ Tinklo direktorius Petras Povilas Škiudas.

REKLAMA

Tuo metu AB „VST“ specialistai tvirtina, jog sistema automatiškai neveikia.

„Tokiu atveju, specialistas turi nuvažiuoti į vietą ir padaryti perjungimą. Kad automatiškai persijungtų ir kad butų jaučiamas tik „mirktelėjimas“, tai šiuo atveju nei sistema, nei mūsų darbuotojai taip staiga to padaryti negalėjo. Iš tikrųjų buvo gedimas „Lietuvos energijai“ priklausančiuose įrenginiuose ir mūsų darbuotojų perjungimu, bet ne automatiniu, o fiziniu, per maksimaliai trumpą laiką tas elektros energijos tiekimas buvo atstatytas“, - pasakojo bendrovės „VST“ atstovė Renata Saulytė.

Be elektros trumpam buvo likęs didžiausias uostamiestyje prekybos ir pramogų centras, kai kuriose sankryžose neveikė šviesoforai. Elektros tiekimas atnaujintas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų