REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vilniuje, Daukanto aikštėjė,  vyko pilietinė muzikinė akcija – koncertas, skirtas prieš metus žuvusio pulkininko Vytauto Pociūno atminimui. Akcijos organizatoriai – pilietinis judėjimas Piliečių Santalka ir kultūrininkai, praneša “Bernardinai.lt”.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie tai, kodėl buvo nutarta organizuoti šią akciją, Piliečių Santalkos Tarybos pirmininkas Jonas Kronkaitis sakė, jog „praėjus vieniems metams po V.Pociūno žūties, vis dar nėra ištirtos jo mirties aplinkybės, be to, pulkininko atminimą temdo šmeižto dėmė. Todėl šiuo koncertu jo organizatoriai kaip Lietuvos piliečiai bent simboliškai nori atsiprašyti už V.Pociūno apšmeižimą ir parodyti, jog gerbia visa tai, ką V.Pociūnas padarė Lietuvos labui“.

REKLAMA

Koncerto metu skambėjo Baltijos gitarų kvarteto atlikta ispanų liaudies daina, grupės „Metallica“ ir kiti kūriniai. Kartu su kvartetu grupės „The Beatles“ dainą „Yesterday“ atliko prof. Leonidas Donskis, prieš tai vienas sudainavęs dar keletą šios grupės dainų.

Renginio pradžioje nuskambėjęs prašymas tylos minute pagerbti pulkininko V.Pociūno atminimą buvo vieninteliai, renginio metu garsiai nuskambėję žodžiai – nuspręsta apsieiti be iškilmingų kalbų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis renginys nėra politinė manifestacija ar bandymas surengti kalbų forumą - užuot kalbėję, mes norėjome tiesiog muzika pagerbti šio šviesaus žmogaus atminimą. Šiandien paties žodžio vertė yra labai sumenkusi, tad, mūsų nuomone, pagarbos atidavimas skambinant gitara, yra kažkas nuoširdesnio,“ – sakė prof. L.Donskis, savo dainoms pats akompanavęs gitaros muzika.


Nuotrauka iš bernardinai.lt

****
Dalyvių vertinimais akcijoje dalyvavo apie 700 žmonių. Prezidentas Valdas Adamkus pasirodęs nebuvo. Renginyje dalyvavę Vytautas Landsbergis ir Andrius Kubilius stovėjo skirtingose aikštės pusėse. Pastaruoju metu šie politikai nesutaria ar toliau remti G. Kirkilo vadovaujamą mažumos vyriausybę. Premjero patarėju iki šiol dirba prieštaringai vertinamas Albinas Januška. Pastarasis,  VSD veiklos tyrimo paviešintoje medžiagoje, minimas kaip įtakingas neformalus lobistas.

VSD karininkas V.Pociūnas, dirbęs Lietuvos konsulate Gardine, žuvo pernai rugpjūtį Breste, kur, kaip manoma, buvo išsiųstas, nes neįtiko departamento vadovybei ir mėgino tirti korupcinius Lietuvos pareigūnų ryšius su Rusijos verslo grupuotėmis ir specialiosiomis tarnybomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų