REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antanas Matulas, konservatorius, Seimo sveikatos reikalų komiteto vadovas, kitą savaitę ketina registruoti Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, visiškai draudžiančias alkoholio reklamą, prekybą degalinėse ir kioskuose bei draudžiančias vartoti alkoholinius gėrimus iki 18 m, rašo “Verslo žinios”.

REKLAMA
REKLAMA

"Siūlau drausti prekybą degalinėse, nes tai svariai padidino avaringumą Lietuvos keliuose. Turėtų būti draudžiama prekiauti ir kioskuose, nes alkoholis - specifinės paskirties produktas ir prekiaujant turi būti vykdoma tinkama apskaita", - aiškina p. Matulas.

REKLAMA

Dabar galioja draudimas parduoti alkoholį asmenimis, jaunesniems nei 18 m., todėl, konservatoriaus nuomone, turi būti žengtas ir kitas žingsnis - uždraustas alkoholio vartojimas nepilnamečiams.

Premjeras Gediminas Kirkilas vakar pasišaipė iš Seimo priimto sprendimo uždrausti prekybą alkoholiu rugsėjo 1-ąją. „Aš nesu davatka“, – paklaustas, kaip elgtųsi, jei rugsėjo 1-ąją lankydamasis mokyklose būtų pavaišintas šampanu, vakar žurnalistams sakė vyriausybės galva.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat tvirtino  niekada nepalaikęs draudimų. „Neprisimenu, kiek buvau vizitų, kad būtų kokie nors pietūs ar vakarienė be taurės vyno, bet girtų ir besivoliojančių ten nemačiau dėl to, kad yra visai kitokia gėrimo kultūra“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Kad draudimai nepadės sumažinti girtavimo ir sustabdyti karo leliuose sakė manąs ir Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas.

Dėl alkoholio reklamos ir naktinės prekybos svaigiaisiais gėrimais apribojimų jau kurį laiką aštriai polemizuojama. Verslininkai teigia, jog tai neišspręs problemos, o tik padarys jiems nuostolių, o krepšinio vadovai nuogastauja liksią be finansinės paramos.

Prezidentas Valdas Adamkus, nors ir pasirašė Seimo pavasarinės sesijos pabaigoje priimtą įstatymą, ribojantį alkholio reklamą ir prekybą, siūlė Seimui pagalvoti apie kitokias problemos sprendimo priemones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų