REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo rinktinė šiandien Kaune išbandys jėgas su nežinomais varžovais iš Turkmėnijos. 20 valandą S.Dariaus ir S.Girėno stadione prasidėsiančiam mačui vadovaus arbitrų brigada iš Baltarusijos, rašo "Lietuvos žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Mūsų šalies futbolininkams šiandienos rungtynės bus jėgų patikrinimas prieš rugsėjo 8-osios Europos čempionato atrankos varžybas Glazge su Škotijos rinktine. Šiandien Kaune rungtynes stebės specialiai iš Škotijos atvykstantis būsimų varžovų žvalgas.

Išbandys kuo daugiau žaidėjų

REKLAMA

Pirmadienį į rinktinės stovyklą susirinko visi pakviesti futbolininkai. Užvakar treniruotę dėl skaudančios čiurnos praleido Maskvos "Dinamo" gynėjas Arūnas Klimavičius, todėl neaišku, ar jis galės dalyvauti šios dienos rungtynėse.

"Per rungtynes darysime šešis keitimus, nes norime išbandyti kuo daugiau į rinktinę pakviestų futbolininkų. Pasirinksime analogišką žaidimo taktiką kaip ir per būsimąjį atrankos mačą su škotais. Norisi, kad komanda pademonstruotų gražų ir rezultatyvų futbolą. Apie Turkmėnijos rinktinę neturime jokios informacijos", - sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Rinktinėje nėra dviejų saugų - Panevėžio "Ekrano" kapitonas Mantas Savėnas po menisko operacijos dar neatgavo sportinės formos, susižeidęs yra ir Darius Miceika iš Liepojos "Metalurgs". Dėl traumų jau seniai negali rungtyniauti Nerijus Barasa (pastarąjį sezoną atstovavo Edinburgo "Hearts") ir Rolandas Džiaukštas (Ramenskojės "Saturn").

Po pertraukos į rinktinę pakviestas atraminis saugas Aurimas Kučys. Buvęs "Ekrano" futbolininkas nuo šių metų atstovauja Daugpilio "Daugavai". Dar ilgiau nacionalinėje komandoje nežaidė kairysis saugas Audrius Kšanavičius, neseniai iš "Kauno" išvykęs į "Hearts". Seniai rinktinėje nebuvo ir šio škotų klubo puolėjo Andriaus Veličkos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujos žaidėjų darbo vietos

Rinktinės saugas Mindaugas Kalonas praėjusią savaitę abipusiu susitarimu nutraukė kontraktą su Liepojos "Metalurgs" klubu, kuriam vadovauja Benjaminas Zelkevičius. M.Kalonas sakė, kad turėtų pasirašyti kontraktą su Rusijos "Premjer" lygos klubu, bet jo įvardyti kol kas nenorėjo.

Lietuvos rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius pastaruoju metu nepatenka į "Bolognos" klubo sudėtį. Italijos žiniasklaida skelbia, kad "Bologna" lietuvį gali iškeisti į "Triestinos" komandos puolėją.

Rungtynėms su turkmėnais nepakviestas puolėjas Edgaras Jankauskas, ilgai neturėjęs klubo. Tik praėjusią savaitę tituluočiausias Lietuvos futbolininkas pasirašė metų kontraktą su Larnakos AEK ekipa, kuri pastarosiose Kipro pirmenybėse liko septinta.

REKLAMA

Daugiau nei pusę sezono nerungtyniavusį puolėją Robertą Poškų Sankt Peterburgo "Zenit" paskolino Rusijos čempionato autsaideriui "Rostov", o Tomas Radzinevičius karjerą tęsia Českė Budejovicės "Dynamo". Šis klubas marijampolietį metams pasiskolino iš kitos Čekijos komandos Libereco "Slovan".

Skirtingos rinktinių pozicijos

FIFA reitinge Lietuva užima 78-ąją vietą (400 tšk.), o Turkmėnija tarp 208 šalių yra 164-ojoje pozicijoje (69 tšk.). Lietuvos rinktinė su turkmėnais susitiks pirmą kartą.

Turkmėnai paskutinį kartą su varžovais iš Europos žaidė prieš trejus metus, kai rungtynes su estais baigė 1:1. TSRS laikais reprezentacinė Turkmėnijos futbolo komanda Ašchabado "Kolhozči" (anksčiau - "Strojitel") beveik visą laiką rungtyniavo antrojoje lygoje (trečiajame divizione).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų