REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įpusėjo šeštosios Goro provincijos atkūrimo grupės pamainos (PAG–6) pasiruošimas karinei misijai Afganistane.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo liepos mėnesio misijai besirengiantys kariai jau atnaujino individualius kario įgūdžius, dalyvavo kovinio šaudymo pratybose Pabradės centriniame poligone, klausėsi paskaitų apie Afganistano kultūrą ir papročius, susipažino su saugumo situacija misijos rajone bei daugeliu kitų dalykų. Šiuo metu vyksta kolektyvinių įgūdžių atnaujinimo kursas. Trijų mėnesių trukmės pasiruošimas misijai bus užbaigtas vertinamosiomis pratybomis spalio mėnesį.

REKLAMA

PAG–6 karius moko patyrę instruktoriai iš įvairių kariuomenės vienetų, patys ne kartą dalyvavę misijose Afganistane ir Irake. Tarnybos Afganistane patirtimi dalijasi ir gegužę iš misijos grįžusios ketvirtosios Goro provincijos atkūrimo grupės pamainos kariai.

PAG–6 pagrindą sudaro motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Karaliaus Mindaugo motorizuotojo pėstininkų bataliono (Panevėžio r.) kariai. Jie jau yra dalyvavę taikos palaikymo misijose Afganistane, Kosove, Irake.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat į šeštosios pamainos sudėtį įeina Mokymo ir doktrinų valdybos, Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centro, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos, Karo medicinos tarnybos, Logistikos valdybos, Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų, Juozo Vitkaus inžinerijos ir Kunigaikščio Vaidoto tiesioginės paramos logistikos batalionų kariai. PAG–6 vadovaus Mindaugo bataliono vadas pulkininkas leitenantas Albertas Kondrotas.

Lietuvos vadovaujama Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupė pradėjo veikti 2005 m. birželio mėnesį. PAG – tai NATO Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (angl. NATO International Security Assistance Force, ISAF) operacijos sudėtinė civilinė ir karinė misija.  PAG užduotys – padėti stiprinti Afganistano valdžios įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą regione ir sudaryti tinkamas sąlygas atkurti provinciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų