REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį, Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritoriniam padaliniui buvo pranešta, kad šio padalinio vedėjas Naglis Puteikis jau praėjusį penktadienį buvo ateistas iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

N. Puteikis pastarosiomis savaitėmis ne kartą platino visuomenei informaciją ir fotografuotą medžiagą apie naikinamus, jo teigimu, paveldo objektus uostamiestyje. Kultūros paveldo departamentas penktadienį išplatino pranešimą spaudai, kur pažymėta, jog departamento komisija konstatavo N. Puteikį pažeidus darbo drausmę ir rekomendavo jam skirti griežtą papeikimą. Komisija tyrė N. Puteikio veiksmus sustabdant statybos darbus I. Simonaitytės viešojoje bibliotekoje Manto g. 25, Klaipėdoje.

REKLAMA

KVD direktorius Albinas Kuncevičius, paklaustas apie paveldo būklę Klaipėdoje, "Balsui.lt" teigė pirmiausia norįs pasisakyti apie Naglį Puteikį. Esą jam tiesiog "nusibodo kolekcionuoti N. Puteikio drausminius nusižengimus“.

„Klaipėdos teritorinio padalinio veikla per pastaruosius pusę metų kėlė rimtų abejonių. Todėl birželio mėnesį ten nuvyko kontrolės skyrius, kurio išvadas aš jau preliminariai žinau. Nebuvo operatyviai atsakinėjama į gyventojų skundus, nebuvo laiku forminama dokumentacija. Dėl savo neoperatyvumo N. Puteikis apkaltino Klaipėdos paštą. Teritorinio padalinio patalpų remontui skyrėme 300 000 litų, bet dar net nepasirašyta sutartis dėl remonto darbų. Pagaliau, kad N. Puteikis aplamdė naują valdišką automobilį, sužinojau tik iš draudimo kompanijos.“ – teigė direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas apie tai ar viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos pastate vykstančių statybų metu nukentėjo paveldas ir ar N. Puteikio atleidimas susijęs su darbų sustabdymu, direktorius atsakė, jog slėptuvė ir katilinė dėl kurių kilo aistros, nebuvo įtrauktos į paveldo registrą. „Reikėjo būti vietoje darbų metu, žiūrėti ir laiku įtraukti į paveldo registrą tai, kas yra vertinga. Ką dabar beįtrauksi, kai liko vien pamatai?“- piktinosi direktorius.

Klaipėdos regione niekas, pasak direktoriaus, neketina švelninti paveldo priežiūros. Laikinai teritoriniam padaliniui vadovas vyr. inspektorius Vitalijus Juška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie N. Puteikio atleidimą A. Kuncevičius pabaigė griežtai: „Būsiu grubus – pasinaudojau tuo, kad neteisingai apiformino šį sustabdymą, bet žiūrėjau į visumą.“

Pats atleistasis valdininkas tvirtina nesuprantąs, kodėl yra atleidžiamas, ir jaučiąsis teisus. Jo įsitikinimu, stabdyti priestato griovimo darbus jis privalėjęs, nes esą buvo pažeidžiami įstatymai.

N. Puteikis „Balsui.lt“ dar penktadienį sakė, jog nagrinėjama esą visai ne tai, kas tikrai svarbu.

“Aš elgiausi pagal aplinkybes. Pareikalavau liautis griovus į paveldo registrą įtrauktą pastatą (Ievos Simonaitytės vardo biblioteką Mato g. 25 Klaipėdoje). Nesutikus liautis – iškviečiau policiją. Ji paprašė per valandą parašyti raštą, ką aš ir padariau remdamasis tuo vieninteliu straipsniu, kurį man leidžia teritorinio padalinio nuostatai. Puikiai supratau, kad jei išeisiu iš kiemo nesustabdęs griovimo, bus nugriauta”.- “Balsui.lt” sakė paveldosaugininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų