REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvynės sąjungos pirmininkas  Andrius Kubilius (pasisakymai Seime, balsavimo istorija) ketvirtadienį išreiškė nusistebėjimą dėl stringančios Valstybinės energetikos kainų komisijos skyrimo procedūros.

REKLAMA
REKLAMA

"Susirūpinę stebim naujos Valstybinės energetikos kainų komisijos skyrimo peripetijas ir nesutarimus tarp premjero G. Kirkilo ir prezidento V. Adamkaus dėl būsimosios šios komisijos vadovybės. Stebina premjero noras nepaisyti prezidento kritinių pastabų ir skeptiškos nuomonės dėl pasiūlyto kandidato. Toks elgesys gali tik diskredituoti būsimąją komisiją ir jos vadovybę, nes komisijos nepriklausomumą garantuoja būtent tai, kad ją tvirtinant prezidento žodis yra labai svarus. Bandymas spausti prezidentą ar jį kritikuoti, kad jis netvirtina pasiūlyto kandidato, yra visiškai nesuvokiamas ir netoleruotinas.

REKLAMA

Galbūt pati skyrimo tvarka, kokia dabar yra numatyta įstatyme, sukuria kai kurių problemų, todėl tą tvarką gali reikėti skubiai pertvarkyti, atsisakant vienasmenio premjero teikimo reikalavimo. Mes tai esame pasiryžę padaryti  rugsėjo pradžioje, bet iki to laiko ragintume premjerą nedaryti spaudimo prezidentui ir atsižvelgti į jo nuomonę", – sakė A. Kubilius.

Premjeras Gediminas Kirkilas užvakar ragino Prezidentą pritarti naujai Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos sudėčiai.

REKLAMA
REKLAMA

Interviu Lietuvos radijui G. Kirkilas teigė, kad iš kandidatų sąrašo bus išbrauktas Valdas Lukoševičius.

„Pakeisime komisijos narį, dėl kurio yra iškilę daugiau ar mažiau pagrįstų abejonių dėl jo akcijų energetikos įmonėse.

Ūkio ministerija atsižvelgė į visus esamus kriterijus. Be to, kandidatai buvo patikrinti specialiųjų tarnybų. Tad, manau, komisiją reikėtų tvirtinti. Toks komisijos atsinaujinimas iš esmės užtikrina ir komisijos veiklos tęstinumą.

Svarbu, kad komisija matytų realią situaciją energetikos rinkoje, o kainų politika skatintų energijos taupymą. Tai svarbiausias dalykas, ko turėtų siekti Kainų komisija, aišku, kartu su Vyriausybe“, – aiškino G. Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu pranešama, kad šalies vadovas suabejojo paties Dariaus Čeledino, siūlomo komisijos pirmininku, kandidatūra.

Ankstesnis komisijos pirmininkas Vidmantas Jankauskas, kurio kadencija neseniai baigėsi, buvo neįtikęs premjerui, nes bandė reguliuoti dujų kainas ir apriboti Rusijos monopolininkės GAZPROM tarpininkės - "Dujotekanos" - pelną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų