REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas brangiausiai apmokamų Europos krepšininkų klaipėdietis Arvydas Macijauskas patenkintas naująja Lietuvos krepšinio rinktinės valdžia ir tikisi, kad kitąmet jau galės padėti savo šaliai.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasikeitė tvarka. Viskas daug geriau. Anksčiau buvo betvarkė, o dabar situacija gerokai pasikeitusi teigiama linkme. Pažiūrėsim... Norėčiau žaisti ir šiemet, bet su viena sveika koja tiek aš reikalingas. Noriu būti naudingas. Geriau man visiškai atsistatyti ir apie rinktinę galvoti kitais metais“, - „Klaipėdai“ sakė 27 metų 192 cm ūgio snaiperis.

REKLAMA

Priminsime, kad dar praėjusių metų rudenį po ne itin sėkmingo pasaulio čempionato ir patirtos Achilo sausgyslės traumos Macas kalbėjo pesimistiškai: „Tai turbūt buvo paskutiniai mano metai rinktinėje. Man sunku komentuoti, bet ten - visiška netvarka. Pradedant medicinine puse. Nešneku apie kitus dalykus. Tik apie elementarią mediciną. Jei žaidėjai gauna traumas, rinktinė turi domėtis ir rūpintis. Ne tiek finansiškai, kiek padėti morališkai ir dvasiškai“.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdietis, sutvirtėjęs psichologiškai ir fiziškai, ir kiek pabendravęs su naujaisiais rinktinės treneriais, apie šiuos dalykus kalba jau kur kas maloniau.

„Už savo šalį visada malonu žaisti. Susirenka sava „chebra“. Visi artimieji stebi rungtynes“, - sakė krepšininkas.

Po 2 savaičių – į Graikiją

- Teko girdėti kalbų, kad šiemet ginti šalies garbę uždraudė Jūsų atstovaujamo Graikijos klubo - Pirėjo „Olympiakos“ - vadovai. Ar tai tiesa?, - paklausėme A.Macijausko.

- Leido – neleido. Visokių ten gandų sklinda, bet aš juk visa jėga dar negaliu žaisti. Tai kam man ten važiuoti kaip turistui. Noriu žaisti ir būti reikalingas, o ne sėdėti ant suolo. Geriau palaukti, sutvirtėti ir tada rungtyniauti.

- Kaip dabar jaučiatės? Ar kojos skausmai dar kankina?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Jau daug geriau, nei prieš kelis mėnesius. Jaučiuosi normaliai. Iki sezono pradžios dar daug laiko. Intensyviai sportuosiu ir sieksiu į Graikiją nuvykti kuo geresnės formos. Svarbiausia, kad susitvarkytų rūpesčiai su koja.

- Klaipėdoje viešite ir sportuojate jau daugiau nei mėnesį. Kaip jaučiatės gimtajame mieste?

- Puikiai. Man čia patinka.

- Kiek čia dar būsite?

- Porą savaičių. O po to išvykstu į Graikiją ruoštis naujam sezonui.

Į NBA nenori

- Kokį įspūdį palieka dabartinis Jūsų klubas - Pirėjo „Olympiakos“(pernai su šiuo klubu sudarė 4 metų 9 mln. eurų vertės sutartį)?

REKLAMA

- Aš patenkintas komanda. Man gerai. Ekipa labai ambicinga, geri žaidėjai, treneriai ir miestas gražus.

- Prieš tai Jums teko paragauti ir NBA duonos. Tačiau iš Naujojo Orleano „Hornets“ ekipos abipusiu susitarimu buvote atleistas. Praėjo noras rungtyniauti NBA?

- Niekada nesakyk niekada. Aš labai gerai jaučiuosi ir čia – Europoje. Nematau prasmės savęs prievartauti ir žaisti ten, kur nemalonu. Žinau vieną, kol esu jaunas, aš privalau žaisti ir tobulėti, o nesėdėti ant suolelio.

- Ką Jums davė metai praleisti NBA?

- Iš tikrųjų nieko nedavė. Nuėjau, pasižiūrėjau, pasidžiaugiau ir viskas.

- O kažkokių naujų derinių, ar visiškai kito žaidimo stiliaus išmokote?

REKLAMA

- Kad nelabai. Jų krepšinis labai greitas, laksto pirmyn atgal ir nieko ten per daug nepasisemsi.

- Kokį apskritai įspūdį paliko NBA lyga?

- Gražus šou. Viskas labai gražiai suorganizuota, bet iš krepšininko taško nėra viskas taip gražu, kaip atrodo per televizorių. Iš tikrųjų yra ir labai daug minusų.

Matė apleistą aikštelę

- Neseniai teko praeiti pro Klaipėdos krepšininkų garbei (A.Macijausko aikštelė šalia Baltijos vidurinės mokyklos) įrengtas krepšinio aikšteles. Jau kurį laiką ji atrodo apgailėtinai – nekeičiamos sudaužytos plastikinės krepšinio lentos, nulaužti lankai, išdraskytos aikštelę juosiančios vielinės tvoros, aplink mėtosi alaus ir degtinės butelių šukės. Ką galite pasakyti apie tai?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Situaciją aš žinau. Vieną dieną pats buvau nuvažiavęs pažiūrėti. Manau, kad čia ne tik valdžios ar miesto problema, o pačių žmonių, kurie žaidžia. Pastebėjau, mes nesame pribrendę turėti tokias sąlygas sportuoti, kaip turi Vakarų valstybės: didžiulės krepšinio, futbolo aikštelės, teniso kortai... Jei mes sugebame viską išvogti, pasikabinti tuos krepšinio lankus savo kiemuose, tuomet jau tikrai liūdna. Taip jau yra, nieko nepakeisi. Viskas su laiku gal susitvarkys. Bet dabar, kai naujos aikštelės gyvuoja vos po kelis mėnesius, įdomiai skamba.

REKLAMA

Į Ispaniją nevyks

- Įdomu, kokį pirmą įspūdį per draugiškas rungtynes paliko šalies krepšininkų rinktinė?

- Yra daug gerų žaidėjų, tačiau žaidimą dar reikia sustyguoti. Galiu pasakyti, mūsų sudėtis – viena pajėgiausių. Įspūdis iš varžybų su latviais – ne koks, bet latviai žaidė namuose. Dar per laiką išryškės tikrasis rinktinės veidas. Visi daug šneka, bet dar daug laiko yra. Pažiūrėsim. Vyrams optimali forma reikalinga už mėnesio. Dar anksti. Žiūrėsiu, seksiu mūsų rinktinės rungtynes. Liūdėsiu, jei nesiseks. Džiaugsiuosi, jei lydės sėkmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų