REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Gediminas Kirkilas teigia, kad iš naujai formuojamos Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos kandidatų sąrašo bus išbrauktas prezidentui abejonių sukėlęs Valdas Lukoševičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Pakeisime komisijos narį, dėl kurio yra iškilę daugiau ar mažiau pagrįstų abejonių dėl jo akcijų energetikos įmonėse.

REKLAMA

Ūkio ministerija atsižvelgė į visus esamus kriterijus. Be to, kandidatai buvo patikrinti specialiųjų tarnybų. Tad, manau, komisiją reikėtų tvirtinti. Toks komisijos atsinaujinimas iš esmės užtikrina ir komisijos veiklos tęstinumą.

Svarbu, kad komisija matytų realią situaciją energetikos rinkoje, o kainų politika skatintų energijos taupymą. Tai svarbiausias dalykas, ko turėtų siekti Kainų komisija, aišku, kartu su Vyriausybe“, – aiškino G. Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę jis prabilo apie tai, kad šalies vadovo patarėjai gali būti palankūs šilumos tiekėjams ir todėl delsiama patvirtinti naują Kainų komisijos sudėtį.

„Dabartinė komisija labai palanki šilumos tiekėjams. Galbūt jie suinteresuoti palaikyti senąją komisiją dar kurį laiką. Tai naudinga šilumos tiekėjams patiems per Prezidento patarėją“, – kalbėjo G. Kirkilas.

Premjeras paragino kuo greičiau patvirtinti naują komisijos sudėtį, nors praėjusią savaitę susitikęs su V. Adamkumi turėjo išklausyti jo priekaištus dėl pasirinktų asmenų.

Po susitikimo neslėpta, kad Prezidentui neįtinka Darius Čeledinas, siūlomas į komisijos pirmininko postą, taip pat ir kai kurie kiti kandidatai.

Tada G. Kirkilas ėmė tvirtinti, kad šalies vadovas komisijoje nenori matyti tik V. Lukoševičiaus, kuris ir nebebus siūlomas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų