REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susitarimai ryžtingai peržiūrėti buvusios valdžios sprendimus, dėl ko Liberalų Sąjūdžio frakcija ir parėmė dabartinę koaliciją sostinėje, stringa.“, - „Balsui.lt“ sakė frakcijos Vilniaus miesto taryboje lyderis Arūnas Štaras.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Vilniaus mero pavaduotojas Arūnas Štaras raštu kreipėsi į Lietuvos Respublikos Generalinį prokurorą Algimantą Valantiną, prašydamas ištirti ir nustatyti, ar nebuvo pažeistas viešasis interesas ir įstatymai, vykdant Vilniaus miesto savivaldybės tarybos ir UAB „Ogmios astra“ pramogų centro sutartį. Minėtoje sutartyje numatyta, kad pasibaigus sutarties terminui savivaldybė savo pageidavimu turės teisę perimti pastatytus parko teritorijoje statinius.

REKLAMA

Satybas pramogų parko teritorijoje vykdančios įmonės ir pastatyti statiniai, pasak Liberalų Sąjūdžio lyderio, šiuo metu yra perleidžiami kitų asmenų nuosavybėn, nenustatant jokių disponavimo šiais statiniais ar jų dalimis apribojimų. Pramogų parke, anot jo, taip pat pradėta gyvenamųjų namų statyba ir tikėtina, kad butai šiuose namuose bus perleisti fizinių bei juridinių asmenų nuosavybėn. „Tuo iš Vilniaus savivaldybės yra atimama teisė perimti savo nuosavybėn jos pageidaujamus statinius.“- pažymi liberalas.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ko reikėtų, kad panašūs raštai nebūtų reikalingi, A. Štaras buvo tiesus: „Reikalinga tik politinė valia“, - sakė jis.

Pasak jo, tai nėra vienintelis atvejis, kada valdančioji koalicija vengia vykdyti įsipareigojimus dėl ankstensės valdžios sprendimų revizijos. „Vakarinis aplinkkelis taip pat paliktas spekuliantams pasipelnyti“, piktinosi politikas.

Visgi, A. Štaras atmetė galimybes derėtis dėl kito mero ir kitos koalicijos. „Ką? Vėl derėtis A. Zuoku? Kitiems variantams nėra nei pajėgų, nei reikalingo aiškumo“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu, sostinės tarybos konservatorių frakcija ir jos lyderis Kęstutis Masiulis mėgina organizuoti derybas valdančiajai koalicijai sugriauti ir ieško naujo mero kandidatūros.

Koaliciją sudaro partijos Tvarka ir teisingumas, socialdemokratų ir Lenkų rinkimų akcijos atstovai. Ją parėmė ir miesto meru liberaldemokratą Juozą Imbrasą išrinkti padėjo Liberalų Sąjūdis.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų