REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Vilniaus mero kėdę ruošiamasi sodinti socialdemokratą

Nors interpeliacija Vilniaus merui atidėta iki rudens, slapta vedamos derybos su galimais interpeliacijos rėmėjais ir dairomasi naujo sostinės vadovo. Vilniui vadovauti neoficialiai pasiūlyta socialdemokratui Romui Adomavičiui, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Interpeliaciją dabartiniam Vilniaus merui liberaldemokratui Juozui Imbrasui inicijuoja konservatoriai. Tėvynės sąjungos frakcijos Vilniaus taryboje lyderis Kęstutis Masiulis mano, kad pavykus interpeliacijai Vilniaus mero postą užimti turėtų konservatorių žmogų, tikriausiai – jis pats, teigia dienraštis.

REKLAMA

K. Masiulio kandidatūrai nepritariantys liberalcentristai ieško alternatyvos ir kalbasi su socialdemokratais, kurie yra valdančiosios koalicijos partneriai, tačiau iš 6 tarybos narių 2 kur kas dažniau palaiko opoziciją. Liberalų ir centro sąjungos frakcijos pirmininko pavaduotojas prasitarė, kad vienam iš socialdemokratų – Romui Adomavičiui – siūloma vadovauti Vilniui.

R. Adomavičius „Kauno dienai“ patvirtino sulaukęs neoficialių siūlymų užimti mero postą, tačiau jų rimtai nevertinąs. Jo teigimu, kol neaiškus interpeliacijos likimas, apie postų dalybas kalbėti dar labai anksti.

REKLAMA
REKLAMA

Kad interpeliacijos procedūra būtų pradėta, būtina surinkti 17 sostinės Tarybos narių parašus, primena „Kauno diena“.

Interpeliaciją jau dabar linkę paremti 10 konservatorių, 9 liberalcentristai ir 2 Rusų sąjungos nariai. Iš viso – 21 tarybos narys, tačiau valdžiai nuversti reikia 26 balsų. Paramos tikimasi iš 4 liberalų ir 2-3 socialdemokratų.

Tiesa, pasak ‚Kauno dienos“, kol kas nei liberalai, nei socialdemokratai nėra nusprendę, ar palaikys interpeliaciją. Kad parama nepasitikėjimo procedūrai būtų garantuota, opozicija liberalams siūlo būsimoje valdžioje užimti vieną iš vicemero postų. Liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininkas, Vilniaus vicemeras Arūnas Štaras šios informacijos nei patvirtino, nei paneigė.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų