REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybėje surengtas pasitarimas, į kurį svarstyti VSD perspektyvų pakviestas ir įtartinais ryšiais pagarsėjęs diplomatas Albinas Januška, pranešė LNK žinių tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Į neoficialų posėdį pakviestas ir naujasis VSD vadovas Povilas Malakauskas.

Be judviejų posėdyje dar dalyvavo Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas ir premjeras Gediminas Kirkilas.

REKLAMA

A. Januška minimas beveik visose išviešintose Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto VSD veiklos tyrimo stenogramose, o pareigūnai užsimena, kad jo pavardė šmėžuoja didžiojoje dalyje operatyvinių pažymų.

Iš liudijimų susidaro įspūdis, kad A. Januška – labai įtakingas žmogus. Jis ir pats pripažino valstybės pareigūnų skyrimo klausimus derinęs su „Dujotekanos“ vadovu Rimandu Stoniu.

Galiausiai LTV „Panoramai“ jis pasišaipė, kad Saugumo veiklą tyrusiam komitetui pasakojęs anekdotus.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto G. Kirkilas sako nematąs nieko bloga, kad A. Januška jam patarinėja, kaip departamentui dirbti toliau.

„Mes ne apie skandalą kalbam. Mes kalbam – jis yra mano patarėjas. Maža kas ten yra minimas – tai ką, su jais ir bendrauti negalima?“ – gina patarėją Premjeras. Jis nėkart nenustojo užtaręs savo patarėjo, kuris juo tapo jau įsisiūbavus VSD suirutei.

Tačiau Saugumo veiklą tyrę Seimo nariai mano kitaip: esą vieno pagrindinių VSD skandalo herojų dalyvavimas svarstant departamento ateitį nesuvokiamas.

„Į klausimus, susijusius su A. Januškos vaidmeniu tame skandale, nėra atsakyta. Bet į juos turės būti atsakyta – mūsų komitetas rudenį tęs tyrimą“, – teigia Seimo narė Rasa Juknevičienė.
 
 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų