REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus sveikina Lietuvos karius – būrį LITCON-9 – sėkmingai baigusį tarptautinę misiją Irako Basros regione. Lietuvos vadovas dėkoja už profesionaliai ir garbingai atliktą pavojingą tarnybą viename junginyje kartu su Didžiosios Britanijos ir Danijos kariais.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas V.Adamkus pabrėžė, kad Irako stabilizavimo užduotis lieka viena svarbiausių tarptautinės politikos problemų, nuo kurios sprendimo priklauso saugumas ir stabilumas visam pasauliui svarbiame regione. Todėl Lietuva tęs dalyvavimą tarptautinės koalicijos  operacijoje „Irako laisvė“.

REKLAMA

 „Esame įsitikinę, kad mūsų indėlis Irake pasitarnaus kovoje su terorizmu ir liudys mūsų valstybės brandą kovojant su iššūkiais tarptautiniam saugumui“, - teigė Prezidentas V.Adamkus.

Šiomis dienomis JAV viešintys Lietuvos užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas ir krašto apsaugos ministras Juozas Olekas Vašingtone susitikimuose su aukštais JAV pareigūnais dar kartą patvirtino, kad Lietuva tęs dalyvavimą tarptautinėje operacijoje Irake – ir toliau siųs kovinį būrį.

REKLAMA
REKLAMA

Per ketverius metus nuo operacijos „Irako laisvė“ pradžios daugiau kaip 750 Lietuvos karių prisidėjo prie koalicijos pastangų užtikrinti saugumą ir kurti tinkamas sąlygas, kad Irakas taptų stabilia valstybe.

Lietuva aktyviai dalyvauja NATO ir koalicinių pajėgų operacijose Afganistane, Irake ir Kosove. Šiuo metu tarptautinėse operacijose yra dislokuoti 238 Lietuvos kariai ir 3 civiliai.

Du LITCON-9 būrio karius šalies vadovas šiais metais Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos proga apdovanojo už nuopelnus mūsų šaliai. Vyčio kryžiaus ordino medaliais buvo apdovanoti vyresnysis leitenantas, Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ LITCON-9 padalinio Mechanizuotojo pėstininkų būrio Valdymo grupės vadas Rokas Noreikis ir grandinis, Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ LITCON-9 padalinio Mechanizuotojo pėstininkų būrio I skyriaus kulkosvaidininko padėjėjas Andrius Šveistys, informuoja Prezidento spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų