REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žiniasklaidos anatomija“: Kuo išsiskiria nauja žurnalistų karta?

Tarptautinė jaunimo diena yra švenčiama tradiciškai kiekvienų metų rugpjūčio 12 dieną. Ši diena buvo paskelbta švente Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje. Ji skirta atkreipti valstybės, visuomenės ir žiniasklaidos dėmesį į jaunimo problemas. Jaunimo, visuomeninės organizacijos siekia kovoti už jaunimo teises, jo užimtumo, socialinių problemų sprendimą, kūrybiškumo skatinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl pasitikdama šią dieną laida „Žiniasklaidos anatomija“ nori atkreipti dėmesį į šiandien žiniasklaidoje dirbančius jaunus žmones. Tendencija labai aiški - jie pakeičia ir išstumia iš televizijos bei radijo eterio, spaudos puslapių vyresnius kolegas. Tačiau vis dažniau girdima, kad šiandien žurnalistikoje dirba ne tik jaunesni, bet ir menkai patyrę, neturintys aiškių žurnalistikos etikos principų bei jokio žurnalistinio išsimokslinimo žmonės. Dėl to, neva, nukenčia ne tik žurnalistikos kokybė, bet apskritai krenta pasitikėjimas žurnalistika ir žiniasklaida.

REKLAMA

Tačiau jau šį rudenį žadama didelė naujovė tiems, kas domisi garbinga žiniasklaida. Tai – naujas portalas www.gzi.lt. Žadama, kad tai bus vieša erdvė, skirta visuomenės diskusijoms apie žiniasklaidą. Nuo laikraščių kainų iki verslo įtakos turiniui, nuo žurnalistų etikos iki žiniasklaidos koncentracijos. Šį projektą inicijavo jaunas žurnalistas, kuris dirbantis nacionalinio transliuotojo interneto dienraščio redaktoriumi. Gal tai viltis, kad būtent nauja žurnalistų karta sustiprins garbingą žiniasklaidą Lietuvoje? O gal tai bandymas garsiai šaukti, kad žurnalistikoje yra labai daug neetiškų dalykų?

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai bus diskutuojama rugpjūčio 7 d., 10.10 val. Žinių radijo laidoje "Žiniasklaidos anatomija". Laidoje dalyvauja Vilniaus Universiteto Žurnalistikos instituto direktorius doc. Dr. Andrius Vaišnys, interneto dienraščio www.lrt.lt redaktorius Mindaugas Nastaravičius, Vilniaus Universitete žurnalistiką studijuojanti Laura Tamulevičiūtė.

Laidos metu galima pateikti savo klausimus ir nuomones telefonu 8-5-2431431. Laida kartojama tą pačią dieną 19.10 val.

„Žiniasklaidos anatomija" – bendras Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Žinių radijo projektas. Laidą veda Dainius Radzevičius.

Klausimus laidos dalyviams galite pateikti šio anonso komentaruose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų