REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A.Matelio filmas „Oskarui“ nenominuojamas

„Oskarui“ už geriausią filmą užsienio kalba nominuotųjų sąrašą, rašo portalas DELFI.
Tai padaryta remiantis naujomis pretendentų atrankos taisyklėmis, praneša variety.com. Kino meno ir mokslo akademija sulaukė 61 pareiškimo iš užsienio šalių ir atrinko devynias palankiausiai vertinamas juostas.
Tarp nominuotųjų pateko: „Days of Glory“ (Alžyras), „Water“ (Kanada), „After the Wedding“ (Danija), „Avenue Montaigne“ (Prancūzija), „The Lives of Pthers“ (Vokietija), „Pan‘s Labyrinth“ (Meksika), „Black Book“ (Olandija), „Volver“ (Ispanija) ir „Vitus“ (Šveicarija).
Šių metų nominantų atrinkimo rezultatams įtakos turėjo nauji taisyklių pakeitimai. Anksčiau Los Andžele veikiantis komitetas, kurį sudaro keli šimtai Kino meno ir mokslo akademijos narių, atrinkdavo penkis finalistus. Šiemet, pirmą kartą „Oskarų“ istorijoje, į negalutinį nominantų sąrašą komitetas atrinko 9 juostas.
Dabar 30 ekspertų grupė – 10 ankstesniojo komiteto narių, 10 naujų Kino meno ir mokslo akademijos narių ir 10 „Gotham“ narių – atsijos dar kelias juostas ir galutinis 5 pretendentų sąrašas bus paskelbtas kartu su kitais „Oskarams“ nominuotais filmais sausio 23 dieną.
Arūno Matelio dokumentinis filmas „Prieš parskrendant į žemę“ buvo patekęs tarp minėtųjų 61 filmų, iš kurių ir buvo atrinkti devyni. Deja, lietuvių režisieriaus filmas tarp laimingųjų nepateko.
Tačiau filmas "Prieš parskrendant į žemę" nominuotas prestižiniam Amerikos režisierių gildijos (ARG) apdovanojimui.
Kaip pranešė kino studija "Nominum", trečiadienį apdovanojimų organizatorių paskelbtame sąraše A.Matelio filmas įvardytas tarp penkių nominantų šiemet gauti ARG apdovanojimą geriausio dokumentinio filmo kategorijoje.
Lyriška esė "Prieš parskrendant į žemę" apie onkologinėmis ligomis sergančius vaikus ir ligoninėje gaunamas meilės, tikėjimo ir stiprybės pamokas tapo bene vienu labiausiai pasaulyje matytu lietuvišku filmu - 2006 metais jis buvo rodytas per televiziją daugiau nei 10 pasaulio šalių.
A.Matelio filmas JAV jau buvo įvertintas dviem prizais Silverdoks ir Bruklino festivaliuose, apdovanotas Amsterdamo bei Leipcigo festivaliuose. Jis taip pat įvardintas tarp 61-no pretendento į "Oskaro" nominaciją Geriausio užsienio filmo kategorijoje.
Jau 59 metus teikiami ARG apdovanojimai yra vieni prestižiškiausių, savo populiarumu nusileidžiantys tik "Oskarui" ir "Auksiniam gaubliui". Šie JAV kino apdovanojimai yra labiausiai vertinami kino profesionalų, nes čia pretendentus ir nugalėtojus renka geriausi Amerikos kino režisieriai.
ARG apdovanojimų laimėtojai turėtų paaiškėti vasario 3 dieną.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų