REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 9 d., ketvirtadienį baro „Balti Drambliai“ (Vilniaus g. 41, Vilnius) kiemelyje vyks alternatyvaus roko grupės „IR“ ketvirtų metų gimtadienio koncertas. Scenoje pasirodys ne tik šventės kaltininkai, bet ir jų draugai – grupės „Arbata“ ir „Jane‘s Unit“ iš Latvijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors šie metai ir ne jubiliejiniai, tačiau jie mums buvo svarbūs, todėl nusprendėme tai paminėti“ – sako grupės gitaristas ir dainininkas Germanas – „mes sugrojome 34 koncertus, nuvažiavome į du koncertinius turus po Rytų ir Centrinę Europą, nufilmavome klipą, buvome antrus metus iš eilės nominuoti A.LT apdovanojimams ir t.t.. Manau, kad nedaugelis Lietuvoje roko grupių gali pasigirti tokiais rezultatais.“

REKLAMA

„IR“ nuo pat susikūrimo 2003 sulaukė kritikų dėmesio ir klausytojų pripažinimo. Per pirmus egzistavimo metus laimėjusi beveik visus įmanomus debiutuojančių grupių konkursus,  jau 2005 „IR“ įrašė debiutinį albumą „Now or Never“, kurį labai teigiamai įvertino roko gerbėjai ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. 2006 metais grupė sulaukė prestižinės muzikos svetainės „Artist Direct / Ultimate Band List“ (www.ubl.com) pripažinimo – ji buvo išrinkta savaitės grupe. Netrukus „IR“ triumfavo ir gimtinėje –alternatyvios muzikos apdovanojimuose „A.LT 2005“ ji buvo pripažinta geriausia 2005 metų Lietuvos roko grupė. Šios vasaros pabaigoje „IR“ dalyvaus tarptautiniame muzikos festivalyje „Be2Gether“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes nesame ir niekada nebuvome „piarine“ ar dirbtinai išpūsta grupė, kokių dabar Lietuvoje pilna. Mes darome tai, kas mums patinka – grojame tikrą ir nesuvaidintą muziką. Neseniai gavome laišką, kuriame klausytoja palinkėjo mums neprarasti nuoširdumo. Tai tikriausiai ir yra viena didžiausių mūsų vertybių“ – kalbėjo grupės nariai. „Garantuojame, kad ketvirtadienį bus tikras rokenrolo koncertas: gera muzika, kokybiškas garsas ir, kas svarbiausia, draugiška ir smagi atmosfera“.    

„IR“ gimtadienio proga sveikins draugai – vilniečių grupė „Arbata“, neseniai išleidusi albumą „Linkėjimai tau“ ir vis labiau populiarėjanti gimtinėje Latvijoje „Jane‘s Unit“, ką tik dalyvavusi festivalyje „Baltic Beach Party’07“, kuriame apsilankė daugiau nei 60 tūkstančių žiūrovų.  

Grupės IR gimtadienio koncertas - baro „Balti Drambliai“ kiemelis (Vilniaus g. 41, Vilnius), 19 val. Bilieto kaina 10 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų