REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eismo taisyklių niekintojams – valstybės vadovų pavyzdys

Apie karą keliuose kone kasdien kalbantys ir nedrausmingus vairuotojus moralizuojantys valstybės vadovai sau tų pačių taisyklių netaiko, tvirtina „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusio ketvirtadienio pavakarę su įjungtais švyturėliais autostrada Kauno link nušvilpė pilkas BMW, vežantis Seimo pirmininką Viktorą Muntianą į Kėdainiuose vykusį susitikimą su rinkėjais. Liudytojai pasakojo, kad Seimo vadovo automobilio greitis galėjo siekti apie 170 kilometrų per valandą.

REKLAMA

Praėjusią savaitę susitikęs su prezidentu Valdu Adamkumi V. Muntianas didėjantį avarijų skaičių įvardijo labai rimta problema, rašo „Kauno diena“.

Jis tikino, kad iš atostogų sugrįžę įstatymų leidėjai skubiai sugriežtins baudas už eismo taisyklių pažeidimus.

Pats Seimo pirmininkas „Kauno dienai“ tvirtino nekontroliuojantis savo vairuotojo.

„Aš nevažiavau taip, mane vežė taip. Aš neaiškinu, kaip vairuotojui važiuoti, jis važiuoja taip, kaip nori. Nei aš kontroliuoju jo greičio, nei žiūriu, kaip jie važiuoja. Važiuodamas turiu kuo užsiimti“, - paklaustas, ar dažnai jo automobilis viršija leistiną greitį, sakė V. Muntianas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis nepanoro svarstyti, kiek naudos iš kalbų apie eismo saugumą, kai politikai patys vairuotojams nerodo tinkamo pavyzdžio.

„Čia ne Seimo pirmininko, o įstatymų, valstybės reikalas. Kai pats vairuoju automobilį, nors seniai to nedariau, esu tikrai drausmingas ir visus kitus raginu būti drausmingus“, - dienraščiui sakė V. Muntianas.

„Nereikia manyti, kad galva duota tam, kad darytum ką nori. Jeigu esi vienas pirmųjų šalies asmenų, privalai rodyti pavyzdį, nes į tave lygiuojasi kiti“, - „Kauno dienai“ teigė Žmogaus teisių stebėjimo instituto valdybos pirmininkas Kęstutis Čilinskas.

Automobiliams su įjungtais mėlynais švyturėliais, vežantiems svarbius valstybės asmenis, leidžiama pažeisti kai kurias kelių eismo taisykles, viršyti leistiną greitį. K. Čilinskas įsitikinęs, kad mūsų valstybės vadovai, palyginti su kitų šalių politikais, šia teise ypač linkę piktnaudžiauti, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų