REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po Lietuvos ir Švedijos rinktinių dvikovos vyriausiasis mūsų šalies rinktinės treneris Ramūnas Butautas prisipažino, kad komanda žaidė kaip papuola ir atsiprašė visų sirgalių.

REKLAMA
REKLAMA

"Komentuoti šias rungtynes yra nelengva, nes žaidėme labai blogai. Rungtynių pradžioje dar bandėme kabintis į žaidimą, tačiau vėliau žaidimas visiškai išsiderino. Švedų komanda yra labai organizuota. Jų treneris yra graikai ir jų žaidimas primena graikus – ilgos pozicinės atakos, kibi gynyba. Ir dėl to švedai buvo pranašesni, nes mes žaidėme absoliučiai neorganizuotai.

REKLAMA

Turime pasiteisinimą, kad beveik nesitreniravome salėje, turėjome tik kelias treniruotes. Tačiau aišku Švedijos komanda nėra tokia stipri komanda. Jautėsi nesusižaidimas – vyrai ilgai neturėjo kamuolio rankose, todėl kamuolys iš jų ir krito. Tai, kad ryškiai laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, rodo, kad vyrai stengėsi – dėl to jiems negalių priekaištauti. Tačiau mums dar trūksta laiko. Šios rungtynės pagal mūsų pasikeitusį rengimo planą buvo visiškai netikslingos, bet kadangi buvome įsipareigoję jas žaisti, negalėjome atsisakyti.

REKLAMA
REKLAMA

Yra kaip yra. Šitas antausis nė kiek nemažina mūsų tikslų. Tai bus papildomas akstinas žaidėjams ir nereikia daryti tragedijos. Noriu padėkoti sirgaliams, kurie palaikė mus iki rungtynių pabaigos ir nenušvilpė.

Esu treneris, kuris mėgsta krepšinio schemas, bet šiandien jos nebuvo ir neturiu ką komentuoti. Žaidėme kaip papuola. Stengėmės išnaudoti individualias savybes, tačiau varžovai taikė dvigubą gynybą, o įmesti kamuolio nesugebėjome. Praleidome nedaug taškų, nors žaidimas gynyboje taip pat buvo visiškai nesuderintas. O užpulti negalėjome, nes paprasčiausiai tiek to dar nedirbome.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš šitų rungtynių negalima daug ką spręsti. Reikia pasitreniruoti ir sužaisti dar kelias rungtynes. Krepšininkai yra tikrai aukšto lygio ir neabejoju, kad žaisime geriau. O už šias rungtynes reikėtų atsiprašyti sirgalių."

Kšištofas Lavrinovičius: "Įspūdžiai nekokie. Esame dar nesusižaidę, o švedai jau pasiruošę kovoti dėl likusios vietos Europos čempionate. Man labai patiko tiek arena, tiek sirgaliai – esu atpratęs nuo tokio palaikymo."

Romanas Buršteinas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų