REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiauliuose vyko pirmosios krepšinio rungtynės naujojoje arenoje – Lietuvos studentų rinktinė pralaimėjo Švedijos vyrų rinktinei rezultatu 66:75 (20:11, 19:22, 16:22, 11:20)

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynes sėkmingiau pradėjo švedai, kurie pirmavo 4:0. Pirmuosius taškus studentų rinktinė sugebėjo pelnyti po trijų minučių – tris baudos metimus realizavo Vytenis Jasikevičius, kuris jau kitoje atakoje išlygino rezultatą.

REKLAMA

Pirmąkart išsiveržti į priekį lietuviams pavyko įpusėjus kėlinukui – tai padarė Valdas Vasylius. Besibaigiant ketvirčiui studentai padidino pranašumą, tuo tarpu svečių atakos strigo. Paskutinę sekundę taikliu dvitaškiu V.Vasylius padidino skirtumą ik 9 taškų – 20:11.

Antrame kėlinuke mūsiškių pranašumas ėmė ryškėti – penkis taškus iš eilės pelnė Marius Prekevičius, o vos aikštelėje pasirodęs Antanas Kavaliauskas pelnė du taškus su varžovo pražanga. Kėlinukui einant į pabaigą švedai pataikė kelis tolimus metimus ir kiek priartėjo – 35:25. Šeimininkų gynybą ėmė byrėti ir tuo pasinaudoję svečiai toliau mažino skirtumą, o po paskutinę antrojo kėlinuko minutę komandas skyrė vos trys taškai – 36:33. Kitoje atakoje sudėtingą tritaškį pataikė V.Jasikevičius ir po dviejų studentai pirmavo 39:33.

REKLAMA
REKLAMA

Po didžiosios pertraukos švedai toliau tęsė sėkmingą žaidimą – svečiai nuolat mažino skirtumą, o kėlinuko viduryje jau pirmavo. Kelis kartus mūsiškiams pavyko išlyginti rezultatą, tačiau po kelių sėkmingų švedų atakų komandas skyrė jau šeši taškai – 48:54. Likus mažiau nei dviem minutėm iki ketvirčio pabaigos Justo Sinicos tritaškis ištirpdė beveik visą skandinavų persvarą – 53:55, o kitoje atakoje A.Kavaliauskas lygina rezultatą. Švedų skubotas metimas nepasiekė tikslo, o paskutinę sekundę rezultato nepasiekė ir J.Sinicos metimas – 55:55.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinio ketvirčio pradžioje kova vyko taškas į tašką, tačiau kėlinukui įpusėjus ėmė ryškėti švedų pranašumas. Svečiai įnirtingai grūmėsi po lietuvaičių krepšiu ir tai suteikdavo jiems antrą, o kartais ir trečią galimybę pelnyti taškus. Likus dviems minutėms skirtumas jau buvo šeši taškai – 62:68. Komandos apsikeitė dvitaškiai, o galutines viltis pakovoti dėl pergalės studentų rinktinė prarado po galingo bloko Rolandui Alijevui. Galutinis rezultatas – 75:66 Švedijos naudai.

Lietuvos studentai: V.Jasikevičius, M.Prekevičius ir M.Kalnietis (6 rez. perd., 5 klaidos) - po 10, V.Vasylius 8, M.Anisimovas 7, A.Kavaliauskas 6, S.Babrauskas ir G.Kurtinaitis - po 4, J.Sinica 3, R.Alijevas ir T.Lydeka - po 2, M.Ruikis nežaidė.

Švedija: M.Ringstrom 15 (7 atk. kam.), M.Levin 12, J.Kjellbom 11 (7 atk. kam.), R.Mbemba 9, K.Grant 8.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų