REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Pocius negali sau leisti tapti nuomininku

Buvęs Valstybės saugumo departamento vadovas Arvydas Pocius prašo leisti dar metus pagyventi tarnybiniame bute. Naujoji VSD vadovybė tokiam prašymui greičiausiai pritars, o Vyriausybei nutarus atsisakyti tarnybinių butų A. Pocius savąjį galės nusipirkti per Valstybės turto fondą, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dienraščio, dabartinis VSD vadovas Povilas Malakauskas yra gavęs prieš mėnesį pareigų saugume netekusio A. Pociaus prašymą vieneriems metams sudaryti laikinąją sutartį dėl galimybės ir toliau gyventi dabar jo užimame tarnybiniame bute Vilniaus Jeruzalės rajone.

REKLAMA

„Kauno dienos“ žiniomis naujoji VSD vadovybė linkusi tokią sutartį sudaryti.

Apie tai P. Malakauskas informavo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką Algirdą Matulevičių, kuris praėjusią savaitę VSD paprašė pranešti, kada A. Pocius turėtų išsikraustyti iš tarnybinio keturių kambarių buto.

Prašymą sudaryti laikino gyvenimo sutartį A. Pocius grindžia tuo, kad sutuoktinė dirba valstybės tarnyboje – Vilniaus apygardos teismo teisėja, o šeimoje auga nepilnametis sūnus.

REKLAMA
REKLAMA

A. Matulevičius įsitikinęs, kad laikino apsigyvenimo terminas turėtų būti trumpesnis. „Gal pakaktų pusmečio ar kelių mėnesių. Tuo labiau, kad A. Pociaus pilnametės dukters vardu Vilniaus rajone, Riešėje, yra statomas namas. Be to, jo šeimos materialinė padėtis iš esmės leidžia nuomotis būstą“, - sakė jis.

Pasak „Kauno dienos“, A. Pociui gali atsirasti galimybė nusipirkti dabar užimamą butą, jei Vyriausybė pritars pasiūlymui apskritai atsisakyti tarnybinių būstų ir juos privatizuoti per Valstybės turto fondą. Tokį siūlymą pateikė premjero Gedimino Kirkilo sudaryta darbo grupė, vadovaujama Aplinkos ministerijos sekretorės Jūratės Juozaitienės.

Ši grupė turėjo iki rugpjūčio 1 d. Vyriausybei pasiūlyti, ką daryti su tarnybiniais butais, kurių Lietuvoje yra daugiau kaip pusantro tūkstančio, rašo „Kauno diena“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų