REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasipiktinę nesibaigiančiais dopingo skandalais lenktynėse, aštuonių ekipų dviratininkai surengė trumpą demonstraciją prieš prasidedant 16-tam lenktynių etapui.

REKLAMA
REKLAMA

„Agritubel“, „AG2r“, „Francaise des Jeux“, „Bouygues Telecom“, „Cofidis“, „Credit Agricole“, „Gerolsteiner“ ir „T-Mobile“ – štai tos komandos, nusprendusios pareikšti siekį padaryti lenktynes švariomis.

REKLAMA

Pastarųjų dienų dopingo skandalai stipriai pakenkė dviračių sportui. Pasigisrta balsų reikalaujančių arba naikinti šią discipliną, arba leisti dviratininkams su savo sveikata elgtis taip, kaip jie nori – tuomet bent konkurencinės sąlygos būtų vienodos.

Trečiadienį dėl dopingo lenktynes buvo priversta palikti Kazachstano „Astanos“ komanda. Pasitvirtino, kad jos lyderis panaudojo draudžiamą hemotransfuzijos (kraujo perpylimo) metodą, rašo „Cycling News“. Išanalizavus kraujo mėginius, paimtus iš komandos lyderio Aleksandro Vinokurovo po jam pergalingo 13 etapo (liepos 21), atrasti dviejų tipų raudonieji kraujo kūneliai, o tai įrodo, kad buvo atliktas kraujo perpylimas.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjus šiems faktams, „Tour de France“ vadovai pareikalavo, kad „Astana“ nebedalyvautų lenktynėse.

Sportininkai kraujo dopingą naudoja tuomet, kai reikia padidinti fizinę ištvermę. Laboratorijos ekspertai teigia, kad A. Vinokurovui kraujas buvo perpiltas tą dieną, kai prasidėjo 13-as etapas.

Šį etapą Kazachstano sportininkas laimėjo su dideliu atotrūkiu, atkovojo kelias pozicijas ir gavo šansą kovoti dėl prizinių vietų. Bet jau kitame etape A. Vinokurovas stipriai atsiliko nuo pagrindinės grupės ir neteko galimybės laimėti lenktynes.

Jei kraujo dopingas bus rastas ne tik A bandinyje, bet ir B bandinyje, sportininkas bus diskvalifikuotas dviems metams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų