REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujasis saugumo šefas Povilas Malakauskas neplanuoja didesnių pokyčių departamente, tačiau neprieštarauja stipresnei parlamentinei kontrolei. Daugelį svarbių klausimų jis paliks komentuoti politikams, o pats verčiau patylės, rašo "Lietuvos žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinis direktorius Povilas Malakauskas iš naujo tiesia į Seimą pirmtako Arvydo Pociaus sudegintus draugystės tiltus. Vakar, apėjęs visas parlamento frakcijas, jis pareiškė norą susitikti ir su Seimo pirmininku Viktoru Muntianu.

REKLAMA

P.Malakauskas ir V.Muntianas vakar aptarė VSD veiklą reglamentuojančius įstatymus, parlamentinės kontrolės klausimus. Neužmirštas liko ir pasitraukęs saugumo šefas A.Pocius. Jis kol kas gyvena VSD tarnybiniame bute ir neaišku, kada išsikraustys.

Tiek politikai, tiek visuomenė iš naujo VSD vadovo tikėjosi daugiau veiklos skaidrumo ir viešumo. Tačiau gali būti, jog to nesulauksime - vakar P.Malakauskas žurnalistams pareiškė, kad nemažai su VSD susijusios informacijos jis niekada neatskleis.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš mėnesį VSD direktoriumi tapęs P.Malakauskas dar nebaigė komplektuoti savo komandos. Taip ir neaišku, ar naujas saugumo vadovas paprašys pasilikti kai kuriuos prieštaringai vertinamus pavaduotojus. Spręsdamas šią dilemą P.Malakauskas žada tartis su Seimo nariais ir prezidentu Valdu Adamkumi. "Be abejo, gerai pasikonsultuoti, kad būtų ne tik formalios procedūros, bet ir politinis suderinamumas", - mįslingai kalbėjo VSD generalinis direktorius. V.Muntianas į šį klausimą žadėjo nesikišti, esą tai - tik P.Malakausko kompetencija. Pagal įstatymus VSD generalinio direktoriaus pavaduotojus departamento vadovo siūlymu skiria prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau P.Malakauskas nenusigręžia nuo parlamentiniame VSD veiklos tyrime minimo pavaduotojo Dariaus Jurgelevičiaus. Kai kuriems politikams užkliuvo tai, kad D.Jurgelevičius buvo įtrauktas į derybininkų grupę, spręsiančią naujos atominės elektrinės statybos klausimus. Tačiau P.Malakauskas didelės problemos čia neįžvelgia. Pasak VSD vadovo, darbo grupėje jo pavaduotojas atsidūrė pagal tarnybines instrukcijas. "Man pavardžių nėra, yra pareigos ir tos srities žinios", - aiškino VSD šefas.

Tylos siena P.Malakauskas atsitvėrė ne tik komentuodamas savo pirmtako reikalus, bet ir kitus svarbius politinius klausimus. Naujas VSD direktorius pareiškė, kad kai kurių su VSD veikla susijusių dalykų jis niekada nekomentuos. "Politiniai vertinimai bus daromi tų politikų ar žmonių, kuriems teikiama informacija", - nurodė savo veiklos gaires P.Malakauskas. Jis taip pat pabrėžė, jog daugiau nekomentuos jokių politikų kalbų apie jo vadovaujamą įstaigą.

REKLAMA

Per parlamentinį VSD veiklos tyrimą parlamentarai įpareigojo departamentą pateikti pažymas dėl galimų įvairių korupcinių interesų grupių ir politikų ryšių. P.Malakauskas vakar pareiškė, kad yra apsisprendęs to nekomentuoti. Pasak saugumo šefo, tai tik VSD ir jį prižiūrinčių institucijų reikalas. "Politikai gauna visą informaciją, kurios manęs prašo, taip bus ir ateityje. Jų apsisprendimo reikalas - ar komentuoti šiuos dalykus, ar ne", - sakė P.Malakauskas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų