REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuriozinė situacija pagyvino įtemptą ES užsienio reikalų ministrų susitikimo atmosferą. Pranešama, kad ministrams pietaujant ES tarybos pastate, į salę įbėgo pelė.

REKLAMA
REKLAMA

D. Britanijos užsienio reikalų ministras Davidas Milibandas pralinksmėjusiems žurnalistams iš karto pasakė, kad „tikisi, jog aptikta pelė nebus svarbiausias pietų įvykis“. Kaip sakė ministras, incidentas neišgąsdino įtemptų derybų dalyvių. Įdėmiai apžiūrėjus graužiką ir neradus jokių pasiklausymo prietaisų nuspręsta, kad jis informacijos saugumui pavojaus nekelia.

REKLAMA

Žurnalistų, turėdami omenyje paaštrėjusius Britanijos ir Rusijos santykius pasiteiravo, gal pelė yra Rusijos šnipė? Į šį klausimą D. Britanijos ministras atsakė trumpu „Ne“.

Šiame susitikime taip pat dalyvavo Lietuvos užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas. Jis Europos Sąjungos Bendrųjų reikalų ir išorinių santykių taryboje (BRIST) Briuselyje kartu su ES užsienio reikalų ministrais aptarė aktualius ES Rytų kaimynystės  klausimus.

Svarstant santykių su Rusija klausimus, Lietuva kartu su kitomis ES valstybėmis išreiškė solidarumą su Didžiosios Britanijos pozicija ir parėmė jos veiksmus pastarųjų įvykių kontekste, pranešė Lietuvos Užsienio reikalų ministerija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų