REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjus dviems dienoms po to, kai Aleksandras Vinokurovas, besigydydamas sužeidimus ir kęsdamas skausmus, netikėtai laimėjo XIII-tą etapą Albi apylinkėse, šiandien jam ir vėl šypsojosi sėkmė.

REKLAMA
REKLAMA

XV-tame etape Foix – Loudenvielle-Le Louron kazachų favoritas Aleksandras Vinokourovas, įveikęs 196 km distanciją per 5 val. 34 min. 28 sek., iš 165 startavusiųjų finišavo pirmas ir atnešė dar vieną pergalę „Astana“ komandai.

REKLAMA
„Vakar (sekmadienį) aš labai pavargau ir praradau daug laiko“,– sakė A. Vinokourovas.– „Bet aš dar nenorėjau pasitraukti. Aš žinojau, kad dar šį tą galiu pasiekti“.

XV-to etapo 10-tukas:

1- Aleksandras Vinokourovas (KAZ/Astana) 5 val. 34 min. 28 sek.
2- Kim Kirchenas (LUX/CSC) + 51 sek.
3- Haimaras Zubeldia (ESP/Euskatel-Euskadi) + 51 sek.
4- Juan José Cobo (ESP/Saunier Duval) + 58 sek.
5- Juan Manuelis Garate (ESP/QuickStep) + 2 min. 14 sek.
6- Davidas Arroyo (ESP/Caisse d'Epargne) + 3 min. 23 sek.
7- Bernhardas Kohl (GER/Gerolsteiner) + 3 min. 23 sek.
8- Christianas Vandevelde (USA/CSC) + 4 min. 25 sek.
9- Ludovicas Turpinas (FRA/AG2R) + 5 min. 16 sek.
10- Alberto Contadoras (ESP/Discorvery Channel) + 5 min. 31 sek.

REKLAMA
REKLAMA

Michaelis Rasmussenas (DAN/Rabobank), vakar dienos lenktynėse užėmęs antrą vietą, šiandien nukrito į 11-tą vietą (+ 5 min. 31 sek.) ir į 10-tuką nepateko.

Michaelis Rasmussenas tebepirmauja bendroje įskaitoje. Antroje vietoje išlieka ispanas Alberto Contadoras (Discovery), o trečioje vietoje – vokietis Cadelis Evansas (Predictor).

Bendra įskaita pasibaigus XV-ajam etapui:

1- Michaelis Rasmussenas (DAN/Rabobank) 69 val. 52 min. 11 sek.
2- Alberto Contadoras (ESP/Discovery Channel) + 2 min. 23 sek.
3- Cadelis Evansas (AUS/Predictor-Lotto) + 4 min. 00 sek.

4- Levi Leipheimeris (USA/Discovery Channel) + 5 min. 25 sek.
5- Andreas Klödenas (GER/Astana) + 5 min. 34 sek.
6- Carlos Sastre (ESP/CSC) + 6 min. 46 sek.
7- Haimaras Zubeldia (ESP/Euskaltel-Euskadi) + 7 min. 27 sek.
8- Andrey Kachechkinas (KAZ/Astana) + 7 min. 54 sek.
9- Kim Kirchenas (LUX/CSC) + 8 min. 24 sek.
10- Mikelis Astarloza (ESP/Euskaltel-Euskadi) + 9 min. 21 sek.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Nukentėjusieji.
Jau kelias dienas kenčiantis nuo rimtų virškinimo sutrikimų, o vakar turėjęs temperatūros, šiandien į startą neišvyko Philippe Gilbert (BEL/FDJ).
Sekmadienio vakare pakilus temperatūrai, XV-tame etape nedalyvavo italas Filippo Pozzato (Liquigas). „Man labai gaila [kad teko pasitraukti], nes esu įsitikinęs, kad kai kuriuos etapus būčiau galėjęs įveikti, gal net būčiau pasiekęs Paryžių. Man greičiausiai pakenkė lietus ir šaltis asmeninių lenktynių metu, šeštadienį“.– sakė F. Pozzato.
Etapo pradžioje, per griūtį Col de Port nuokalnėje šiandien smarkiai susižeidė ir nebaigė distancijos bretonas Christophe Le Mévelis (Crédit agricole). Atlikus rentgeno nuotrauką, jam buvo konstatuotas dešinio raktikaulio lūžis. Antradienį jam bus atlikta operacija Saint Grégoire ligoninėje, po to jis bus pervežtas į Rennes.
A. Efimkinas (RUS/Barloworld), taip pat pargriuvęs besileidžaint nuo Col de Port, atsipirko keliomis pavirtinėmis žaizdomis. M. Iglinskiy (KAZ/Astana), pargriuvęs 100-ame kilometre, nusiskundimų neturėjo.
Dėl patirtų sunkumų ankstesniuose etapuose šiandien iš lenktynių pasitraukė Cyrilis Desselis (FRA/A2R), vadinamas geriausiu Tour de France 2006 metų prancūzų dviratininku.
Virškinimo sutrikimais šiandien skundėsi jau daugiau dviratininkų: J. Van Summerenas (BEL/Predictor), Ch. Moreau (FRA/AG2R), J. M. Mercado (ESP/Agritubel), N. Nuyens (BEL/Cofidis), M. Siebergas (GER/Milram), F. Rodriguezas (USA/Predictor). Pastarajam iš lenktynių teko pasitraukti.
Netektis Prancūzijos dviratininkų Olimpe.

Sekmadienį, Lilyje (Prancūzijoje) sulaukęs 75-erių metų, po ilgos ir sunkios ligos mirė ilgametis ir legendinis Prancūzijos dviratininkų čempionas Jeanas Stablinski, po 1962 metais laimėto Pasaulio čempionato, pramintas „Monsieur France“.

REKLAMA
Pirmąjį savo kontraktą J. Stablinski pasirašė būdamas 21-erių. Jo, kaip dviratininko profesionalo, karjera truko nuo 1953 iki 1968 metų. Dėl savo lenkiškos kilmės jis buvo vadinamas „lenku“ (le Polac). Jis dalyvavo ir laimėjo įvairius apdovanojimus prestižiškiausiose dviračių lenktynėse: 

La Vuelta d’Espagna (1958), Pasaulio čempionate (1962), keturiuose Prancūzijos čempionatuose (1960, 1962, 1963, 1964), iš kurių 1961, 1966 m. užėmė antrą vietą, bei daugybėje kitų.

Per 10 metų Tour de France lenktynėse (1957 – 1967) Stablinski yra laimėjęs 5 etapus, nors tapti turo nugalėtoju jam taip ir nepavyko.
Antradienį, dviratininkams poilsio diena, po kurios lauks dar vienas sunkus ir įtemptas – trečiasis kalnų - etapas Pirėnuose (Orthez – Gourette-Col de l'Aubisque, 218,5 km).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų