REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės gretos gausėja – vakar prie Klaipėdoje besiruošiančios ekipos prisidėjo dar du kandidatai – Antanas Kavaliauskas ir Renaldas Seibutis. Tačiau kada pavyks į rinktinę atvykti Šarūnui Jasikevičiui – vis dar neaišku, praneša Lietuvos krepšinio federacija.

REKLAMA
REKLAMA

Krepšininkas jau turėjo bilietą grįžimui į Europą liepos 20  d., tačiau nepavykus sutvarkyti dokumentų JAV, Š.Jasikevičius buvo priverstas likti Amerikoje.

REKLAMA

Galiojančią sutartį su NBA "Golden State Warriors" klubu turintis Š.Jasikevičius į Lietuvą ketino atvykti dar liepos pradžioje, tačiau dėl trūkstamų dokumentų savo skrydžio bilietus jam teko jau keletą kartų atšaukti.

„Šarūnas negali išvykti iš JAV, kol JAV migracijos tarnyba jam neišduos kelių popierių. Jeigu jis išvyks iš JAV negavęs tų dokumentų, vėliau jo amerikiečiai neįsileis visus metus. Tuos dokumentus JAV migracijos tarnyba turėjo sutvarkyti jau anksčiau, tačiau viskas, nežinia kodėl, užsitęsė“, - sakė rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas, pastarosiomis dienomis nuolat bendraujantis su JAV esančiu įžaidėju.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak trenerio, rinktinės administracija ir patys treneriai daro viską, kad pagreitintų procesą.
„Tačiau kiekviena šalis turi savo įstatymus. JAV migracijos tarnyba yra labai savarankiška ir joks prašymas padėti negali. Įtakoti jos sprendimus nėra lengva“, - pasakojo R.Butautas.

Treneris tikisi, kad artimiausiu laiku viskas susitvarkys ir Š.Jasikevičius galės prisijungti prie komandos. Š.Jasikevičiui nuo gegužės mėnesio treneriai nusiuntė keletą treniruočių planų, kad jis, net ir būdamas JAV, galėtų fiziškai pasiruošti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Situacija tikrai nėra gera – mūsų pasiruošimo grafikas ir taip labai suspaustas. O be Š.Jasikevičiaus sunku bus pasiruošti pilnavertiškai“, - sakė R.Butautas.

Liepos 27 d. Lietuvos vyrų rinktinė žais pirmąsias kontrolines rungtynes Šiauliuose su Švedijos vyrų rinktine. 26 d. Šiauliuose ir 28 d. Kaune jėgas su švedais išbandys ir Lietuvos studentų rinktinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų