REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„PKN Orlen“ trečiadienį pasirašyta ilgalaikė naftos tiekimo sutartis su kompanija „KD Petrotrade FZE“ dėl naftos tiekimo „Družba“ nereiškia, kad bus atidaryta šio naftotiekio atšaka į Mažeikius.

REKLAMA
REKLAMA

Nafta pagal naują sutartį bus tiekiama „PKN Orlenui“ naftotiekiu „Družba“ tiesiai į Plocką. Naftos tiekimas į Plocką naftotiekiu veikia visą laiką, praneša "Lrt.lt".

REKLAMA

„PKN Orlen“ valdyba penktadienį pranešė pasirašiusi ilgalaikio naftos tiekimo sutartį su kompanija „KD Petrotrade FZE“, kuri lenkų koncernui pateiks 20 proc. jam reikalingos naftos, praneša Lietuvos radijas.

Per metus „PKN Orlen“ gaus 2,4 mln. tonų „Rebco“ rūšies naftos žaliavos. Numatoma, kad naftos vertė sieks 3,9 mlrd. dolerių.

Sutartis galioja iki 2010 metų birželio pabaigos, su galimu pratęsimu ilgesniam laikui.

„PKN Orlen“ pabrėžia, kad kompanija „KD Petrotrade FZE“ yra patikrintas tiekėjas, iki šiol tiekęs naftą bendrovei pagal trumpalaikes sutartis, o nauja sutartis „PKN Orlen“ padės naftos gauti iš skirtingų šaltinių ir užtikrins didesnį energetinį saugumą.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį užsienio žiniasklaida paskelbė, kad naftotiekio „Družba“ atšaka į Mažeikius yra pataisyta ir ja jau galima transportuoti žaliavą „Mažeikių naftai“.

Tuo metu Lietuvos Užsienio reikalų ministerija pranešė, kad Rusijos valstybinė vamzdynų operatorė „Transneft“ šios informacijos nepatvirtina. „Mažeikių nafta“ tokių žinių taip pat nėra gavusi.

„Družbos“ naftotiekiu „Mažeikių nafta“ žaliavos negauna jau metus – nuo 2006 metų liepos mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų