REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Alytaus tekstilėje" darbo netekusiems žmonėms pinigų iš buvusios darbovietės tikėtis būtų pernelyg naivu, teigia "Lietuvos žinios". 

REKLAMA
REKLAMA

Visas "Alytaus tekstilės" nekilnojamasis turtas yra įkeistas didžiausiems įmonės kreditoriams. "Vienas didžiausių įkeisto turto turėtojų yra šilumos tiekėjas "Litesko", jam 14 mln. litų vertės ilgalaikio turto įkeista pernai gruodžio 31 dieną", - LŽ sakė JT finansų makleris Marius Dubnikovas. Įmonės trumpalaikiai įsipareigojimai SEB Vilniaus bankui siekia 8,8 mln. litų, Turto bankui - 3,6 mln. litų, "Snoro" bankui - 2,3 mln. litų.

REKLAMA

M.Dubnikovo pateiktais duomenimis, 2006 metų pabaigoje iš bankų gautoms paskoloms grąžinti "Alytaus tekstilė" įkeitė ilgalaikio turto, kurio likutinė vertė yra 36 mln. litų, gatavos produkcijos ir kitų atsargų, kurių vertė yra apie 20 mln. litų, bei gautinas lėšas - iki 12,7 mln. litų.

"Bankai vertina gautinas lėšas, nes tokiu atveju rizika yra mažesnė", - aiškina pašnekovas. Jis sumuoja, kad visiems keturiems minėtiems kreditoriams įkeisto nekilnojamojo turto likutinė vertė yra apie 50 mln. litų. "Tačiau neaišku, kokia šio turto pardavimo kaina. Ji gali būti gerokai mažesnė", - minėjo pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Alytaus bendrovėje esančių įrengimų likutinė vertė, pasak jo, yra 10 mln. litų. "Tačiau tokiais atvejais, kai įmonė bankrutuoja arba yra likviduojama, nuostolį nešantys įrengimai yra verti tiek, kiek vertas metalo laužas", - teigė jis.

Pasak jo, kai įmonei skelbiamas bankrotas, jos turtas paprastai būna išdalijamas kreditoriams.

"Kartais įmonės siekia bankroto, kad galėtų apsaugoti bent dalį likusio turto. "Alytaus tekstilė" ties bankroto riba balansavo keletą metų. Realiai ji jau seniai buvo bankrutavusi ir palaikoma dirbtinai, tad vargu ar naujieji akcininkai iš šios bendrovės turto galėjo tikėtis kokios nors naudos", - sakė jis "Lietuvos žinioms". 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų