REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Radviliškis šėlo tris dienas

Tris dienas radviliškiečiai šėlo miesto šventėje — geležinkelininkų sostinė šventė 440-ąjį jubiliejų. Pirmą kartą joje buvo surengta miesto įmonių, įstaigų ir organizacijų eisena, išrinkti ir pagerbti pirmieji Radviliškio garbės piliečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Radviliškio miesto garbės piliečiais tapo teatro ir kino aktorius Vytautas Tomkus, operos solistas, įvairių konkursų ir premijų laureatas Vytautas Juozapaitis ir Radviliškio Vaižganto gimnazijos mokytojas, raketų kosminio modeliavimo klubo, garsinančio miesto vardą Europoje ir Pasaulyje, vadovas Viktoras Karmonas. Aktorius V. Tomkus, dėkodamas už pripažinimą, juokais sakė, kad visą laiką buvo garbėtroška. Esą todėl jam pirmam ir įteiktas garbės piliečio diplomas, pažymėtas pirmuoju numeriu.

REKLAMA

440-ies metų miesto jubiliejaus šventė išsiskyrė renginių gausa. Nuo pat penktadienio popietės prie miesto stadiono šurmuliavo mugė, skambėjo muzika. Kol miestiečiai dairėsi, ką iš mugės namo parsinešti, scenoje vienas po kito dainavo svečių iš užsienio ir vietiniai kolektyvai.

Improvizuotoje scenoje koncertavo žinomi ir mylimi miesto vardą garsinantys kolektyvai. Jie surengė „Retro“ koncertą, kuris užtruko iki vidurnakčio. Jame pasirodė Virginijus Anisovas, bardas Eugenijus Arbušauskas, Juozas Taunys ir grupė, grupė “AS“ (Svajūnas Taučius ir Antanas Serevičius), ansamblis iš Pakiršinio “Neptūnas“, Česlovas Gilys ir grupė, liaudiškos muzikos kapela “Seni pažįstami“.

REKLAMA
REKLAMA

Miesto Kultūros centro kolektyvai kartu su svečiais surengė pasirodymus pačiose netikėčiausiose vietose — turguje, prekybos centruose ar net prie miesto simbolio — traukinio, pastatyto šalia geležinkelio stoties. Linksmybių netrūko ir pagrindinėje šventės vietoje — Radvilų gatvėje bei šalia jos. Savo augintinių meistriškumą miesto stadione demonstravo Šiaulių vyriausiojo policijos komisariato kinologai, į atrakcijas kvietė ugniagesiai.

Šventės organizatoriai vis dairėsi į dangų, kurį kartkartėmis užtraukdavo debesys — baimintasi, kad dėl lietaus planuota įmonių ir organizacijų eisena gali neįvykti. Tačiau išvydusi margaspalvę minią, žygiuojančią miesto gatvėmis, ir saulė išlindo jos pažiūrėti. O pažiūrėti buvo į ką. Kiekviena eisenos dalyvė stengėsi būti nepanaši į kitus. Kas pėsčias, kas važiuotas automobiliu ar arkliu tempiamu vežimaičiu žygiavo miesto gatvėmis. Gausiausia eisenoje buvo geležinkeliečių delegacija, kuri nusitęsė beveik kilometrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Eisenoje buvo demonstruojama ir rajone gaminama žemės ūkio technika, ugniagesių, kitų specialiųjų tarnybų automobiliai.

Lydima gausaus būrio radviliškiečių, eisena pasiekė miesto stadioną, kur visų laukė gausybė linksmybių. Šventėje buvo pagerbti gražiausių rajono sodybų šeimininkai, žiūrovams koncertavo grupės „Rondo“ ir “ŽAS“, svečiai iš Baltarusijos ir Lenkijos.

Prieš vidurnaktį Radviliškio padangę nušvietė šventiniai fejerverkai.

Saulius Juškevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų