REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ūkio ministerija ir kreditų draudimo įmonė „Coface Baltics“ pasirašė sutartį, pagal kurią į NVS rinkas eksportuojančios Lietuvos įmonės gali gauti 50 proc. vertės subsidijas draudimo įmokoms.

REKLAMA
REKLAMA

„Paramos gali kreiptis Lietuvoje registruotos įmonės, kurios eksportuoja prekes ar paslaugas į NVS rinkas ir pirkėjams taiko atidėto mokėjimo terminus. Subsidijos teikiamos draudimo įmokoms už pirkėjų neatsiskaitymų rizikos draudimą bankroto ar tyčinio neatsiskaitymo atvejais. Vieno draudėjo apyvartos suma neturi viršyti 20 mln. litų, draudimo sutartis su įmonėmis sudarysime laikotarpiui iki dvejų metų“, - sąlygas paaiškino „Coface Baltics“ direktorė Aurelija Mažintienė.

REKLAMA

Draudimo parama netaikoma veiklai, susijusiai su kuro (variklių kuro ir kuro šildymui), tepalų ir alyvų, išskyrus biokurą ir bioalyvas, gamybai, taip pat veiklai, kuri priskirta prie valstybės neremtinos veiklos rūšių.

„Subsidijų pagalba siekiama plėsti Lietuvos įmonių galimybes eksportuoti produkciją bei didinti jų konkurencingumą užsienio rinkose, apdraudžiant prekių ir paslaugų eksporto bei prekybos vietinėje rinkoje riziką“, - pabrėžė A. Mažintienė.

REKLAMA
REKLAMA

Draudimo paramos lėšos skiriamos iš Specialiosios eksporto plėtros ir skatinimo strategijos įgyvendinimo programos lėšų.

Šių metų pradžioje „Coface Baltics“ atliktas verslininkų elgsenos tyrimas parodė, kad net 54,2 proc. Lietuvos įmonių, eksportuojančių prekes ir paslaugas į NVS šalis, užsakovams yra priverstos taikyti atidėto mokėjimo terminus, o šių šalių užsakovų neatsiskaitymų rizika yra viena aukščiausių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų