REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Andrius Mamontovas ir Algirdas Kaušpėdas interviu muzikiniam miesto žurnalui „UrbaNation“.
„Jau kurį laiką tęsiasi revoliucinė situacija. Kai visi yra „pakišti“ po standartu, po kuriuo jie patys leidžiasi būti pakišami, yra nuostabi vieta atsirast kažkokiai grupei, kuri išlystų, pasakytų „f*ck off!“ ir atneštų visiškai kitokią stilistiką, kitokią spalvą. Taip yra jau kurį laiką. Ir aš vis galvoju – kodėl neatsiranda? Tereikia tiesiog išeiti, pasakyti garsiai žodį ir pradėti savo liniją“, - tvirtina A.Mamontovas.
Garsūs atlikėjai pasigenda muzikoje asmenybių, kurios nebijotų plaukti prieš srovę. Jų teigimu, dėl tokios situacijos kaltas ne tiek talentų trūkumas, kiek įsigalėjęs prodiuserių ir noro greitai išgarsėti bei užsidirbti kultas. Į šią mašiną patekę net originalių minčių turintys žmonės netrukus priverčiami prisitaikyti prie standartų, paverčiami vidutinybėmis.
„Čia vėlgi yra tų jaunų žmonių ambicijų ir orumo klausimas. Jie neturėtų parsiduoti, jie turėtų patys save labiau gerbti, patys padaryti kažką ir po to mesti iššūkį kitiems. Pasakyti „aš esu“. Tai daro stulbinantį efektą. Šito labai trūksta. O kadangi mes gyvename tokioje visuomenėje, kur reikia kuo greičiau parduoti ir susilaukti pripažinimo, paprasčiausiai trūksta brandumo. Nėra prasmingumo, nėra gyvo grojimo, tikro meistriškumo pagroti muzikos instrumentais“, - dėsto savo nuomonę buvęs grupės „Antis“ vokalistas Algirdas Kaušpėdas.
Visą atlikėjų pokalbį rasite trečiajame žurnalo „UrbaNation“ numeryje.
Jame taip pat skaitykite apie tai, kokia muzika gali teisėtai vadintis „techno“. Be to, pristatomas naujas įdomus buvusio grupės „Empti“ nario ir kūrybinio ideologo įkurtas „Dublicate“ projektas. Plačiau susipažįstama šiais metais pasaulio publiką užkariavusiais „Gnarls Barkley“ vaikinais. Sunkesnės muzikos gerbėjai ras įspūdžių iš audringai atgimusios baltiškojo metalo grupės „Andaja“ koncerto bei interviu su pačiais grupės nariais.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų