REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo sprendimas padidinti bazinę algą, nuo kurios priklauso politikų, teisėjų, valdininkų ir pareigūnų atlyginimas, Prezidentui kelia abejonių. Premjeras prašo jį vetuoti, o profsąjungos – pasirašyti.

REKLAMA
REKLAMA

Įsigaliojus Seimo priimtam įstatymui 50 litų padidinti bazinę algą, parlamentaro alga didėtų mažiausiai 500 Lt, o eilinio policininko ar gaisrininko – maždaug 200 Lt, praneša LTV naujienų tarnyba.

REKLAMA

„Kiek skaičiau ir girdėjau, manęs tai nedžiugina ir netenkina. Man atrodo, kad vieniems buvo duota, kitiems neduota, kiti užmiršti. Įstatymas iki Prezidentūros dar neatsiųstas, bet labai atidžiai žiūrėsim. Tas įstatymas neišsprendžia visų problemų“, – įsitikinęs Valdas Adamkus.

Ministras Pirmininkas sako prašysiąs Prezidentą Seimo opozicijos balsais priimtą įstatymą vetuoti. Vyriausybė siūlė bazinę algą didinti tik 20 litų. Didinimas visu pusšimčiu su ja nederintas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu reikės pakelti pareigūnams, tarnautojams, reikės atitinkamai ir biužetiniam sektoriui. Tai kainuos beveik milijardą litų. Jeigu tokiais sprendimais Seimas puls biudžetą, tai mes arba turėsim karpyt lėšas kitiems projektams, taip pat ir investiciniams, arba biudžetas bus nesubalansuotas“, – tvirtina Gediminas Kirkilas.

Seimo opozicija teigia buvusi priversta be Vyriausybės sutikimo smarkiai didinti bazinę algą, nes Vyriausybė nepateikė plano, kaip sutvarkyti valstybės tarnautojų algas.

„Vyriausybė žadėjo tą padaryti iki sausio mėnesio. Biudžeto komitetas to plano neturi, todėl nėra jokio pagrindo kalbėti, ar tai įmanoma, ar ne“, – sako Rimantas Dagys, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu valstybės tarnautojų ir vidaus reikalų sistemos profsąjungos prašo Prezidentą Seimo priimto įstatymo nevetuoti, nepaisant to, kad dėl jo padidės ir parlamentarų algos. Įstatymas priimtas tą dieną, kai parlamentarai atsisakė idėjos pasiskirti rentas.

„Šis pakėlimas turėtų reikšmės apie 50 000 valstybės tarnautojų, taip pat ugniagesių, policininkų pasieniečių, muitininkų ir kitų valstybės tarnautojų eilinių. Manytumėm, kad vien dėl 141 Seimo nario nekelti eiliniams būtų neteisinga“, – teigia Saulius Džiautas, Vidaus reikalų sistemos profesinės sąjungos pirmininkas.

Gavęs iš Seimo įstatymą Prezidentas privalės apsispręsti per 10 dienų.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų