REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Formulė-1: Britanijos Grand Prix laimėjo K. Raikkonenas

Didžiosios Britanijos GP lenktynes laimėjo ir antrąją pergalę iš eilės šių metų „Formulės-1“ čempionate pelnė „Ferrari“ komandos pilotas Kimi Raikkonenas.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su juo ant apdovanojimų pakylos po varžyvų užlipo antroje ir trečioje vietose finišavę „McLaren“ lenktynininkai, atitinkamai 2,4 sek. atsilikęs Fernando Alonso ir 39,3 sek. nugalėtojui pralaimėjęs Lewisas Hamiltonas.

REKLAMA

Ketvirtąją vietą lenktynėse pelnę „BMW Sauber“ pilotas Robertas Kubica, varžybų pabaigoje atlaikęs iš paskutiniosios vietos startavusio antrojo „Ferrari“ lenktynininko Felipe Massa atakas – brazilui šįkart teko tenkintis penktąja vieta.

Šeštas finišo liniją kirto kitas „BMW Sauber“ lenktynininkas Nickas Heidfeldas – vokietis tapo paskutiniuoju sportininku, kuris lenktynių nugalėtojo K. Raikkonenas liko neaplenktas ratu.

REKLAMA
REKLAMA

„Renault“ lenktynininkai Heikki Kovalainenas ir Giancarlo Fisichella užėmė atitinkamai septintąją ir aštuntąją vietas – paskutines, už kurias dar skiriami taškai.

Po lenktynių Didžiojoje Britanijoje „Formulės-1“ pirmenybių lyderiu toliau išlieka L. Hamiltonas, turintis 70 taškų. Antrąją vietą čempionate ir toliau užima F. Alonso, savo sąskaitoje turintis 58 taškus. „Ferrari“ pilotai, tuo tarpu, susikeitė vietomis – į trečiąją poziciją pirmenybėse pakilo K. Raikkonenas, turintis 52 taškus, o F. Massa nukrito vieta žemiau ir turi 51 tašką.

Konstruktorių taurės įskaitoje po šių varžybų niekas nepasiektė – „McLaren“ ir „Ferrari“ surinkus lygų skaičių taškų, britai italus ir toliau lenkia 25 taškais. „McLaren“ savo sąskaitoje turi 128 taškus, o „Ferrari“ – 103.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų