REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tour de France 2007 prognozės

Šiais metais Tour de France 2007 bus tikrai ne mažiau įtemptos nei ankstesnių metų lenktynės, kuomet laimėtojo vardas būdavo sužinomas ne anksčiau kaip atvykimo į Paryžių išvakarėse, rašo "Le Monde".

REKLAMA
REKLAMA

Po to, kai pernai Lance Armstrongas visam laikui pasitraukė iš Tour de France ir pasipylė skandalai dėl dopingo, lyderis nėra aiškus.

REKLAMA

Dar niekada Tour de France lenktynės nekėlė tiek daug spėlionių, nes dabar jų favoritai, galima sakyti, spėjami žiūrint į „krištolinį rutulį“.

Jeigu kazachas Alexandre Vinokourov ir turi kokį pranašumą,– ir tai tik solidžios ekipos „Astana“ dėka,– tai jam lygūs varžovai yra australas Cadelis Evansas, amerikietis Levi Leipheimeris, ispanai Alejandro Valverde ir Carlos Sastre arba net jo komandos draugas Andreas Klödenas.

REKLAMA
REKLAMA

Į geltonus nugalėtojo marškinėlius (kuriuos pernai prieš teigiamą testoterono testą vilkėjo amerikietis Floyd Landis) pretenduoja 5 ar 6 dviratininkai.

Tour de France direktorius Christianas Prudhomme nesiskundžia dėl įtampos, kuri vėl lydi Tour de France varžovus po „Amstrongo epochos“.

„Ne lenktynės padaro herojus, bet atvirkščiai”,– primena jis.– „Praeitais metais mes sužinojome apie Ivaną Basso ir Jan Ullrichą.“

„Linkėčiau, kad tas, kuris liepos 29d. Eliziejaus laukuose iškels į viršų rankas, vilkėdamas geltonus marškinėlius, būtų neabejotinas nugalėtojas. Ir kad lenktynės būtų sąžiningos ir įtemptos. Man asmeniškai, kova prasidės liepos 7d., net jeigu tą dieną mes dar nežinosime, kas užims Floyd Landis’o vietą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Startavę Londone ir pasiekę Canterbury, lenktynės persimes į Belgiją, o iš ten - per rytų Prancūziją - į kalnuotąsias Prancūzijos Alpes.

Liepos 15d. – atvykimas į Tignes, po to reikės įveikti kalnų perėją Col de Galibier (2.645 m). Nemažai jėgų ir ambicijų pareikalaus liepos 17d. Bet realiai viskas paaiškės liepos 21-28 dienomis.

Programoje numatyti 2 asmeninių lenktynių ir 3 kalnų etapai, po kurių – sekanti diena bus skirta poilsiui (gaila, kad kai kurie dviratininkai tuo nepasinaudoja). Asmeninių lenktynių atkarpa yra panašiai to paties ilgio ir netgi lengvesnė už antrąją.

REKLAMA

Liepos 21d. reikės įveikti 54 km aplink Albi (Pietų Prancūzija), o sekančiose - Pirėnų kalnų - distancijose kai kurios dviratininkų grupėlės išsiverš į priekį.

Liepos 28d. iš Cognac’o reikės pasiekti Angoulême’ą (55,5 km). Šiame, palyginti lygiame, take gali paaiškėti lyderis.

Kertant Pirėnų kalnus, pirma stotelė – Plateau de Beille ir Col d'Aubisque, antroji – 9 kalnų perėjos, suklasifikuotos į pirmąją (en première) arba „be kategorijos“ (en hors catégorie).

Liepos 25 dienos etapas – Tour de France 2007 kulminacija. Kilimas į l'Aubisque kalnų perėją iš lenktyninkų pareikalaus ypatingų pastangų.

REKLAMA

Šis etapas bus užbaigtas po 1 poilsio dienos ir, pasak Ch. Prudhomme’o: „Tas, kuris liepos 23d. vakare (prieš poilsio dieną) vilkės geltonus marškinėlius, turėtų užsibrėžti tikslą – išsiveržti į priekį 15 min. Priešingu atveju, jis negalės sau leisti padaryti nė menkiausios klaidelės. Likusių trijų minučių iki paskutinio kalnų etapo gali neužtekti.“
Tour de France direktorius tikisi padaręs viską, kad šiais metais netektų išgyventi 2006-ųjų metų nusivilimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų