REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Lietuvos prezidentas V.Adamkus pasirašė įstatymą, pagal kurį nuo 2008 metų bus apribota alkoholio reklama ir prekyba.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirašytas įstatymas riboja alkoholio reklamą Lietuvos Respublikos jurisdikcijai priklausančių transliuotojų ir retransliuotojų transliuojamose programose nuo 6 valandos iki 23 valandos.

REKLAMA

Pagal jį taip pat draudžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais nuo 22 valandos iki 9 valandos prekybos įmonėse, įrengtose daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose. Taip pat pritarta Antano Matulo pataisai dėl 9 straipsnio riboti alkoholio reklamą nuo 6 valandos iki 23 valandos.

Prezidento patarėjas Lauras Bielinis sakė - „Motyvacija yra ta, kad prezidentas turi atstovauti viešąjį interesą, kuris - šiuo atveju - yra žmonių ir ypač jaunimo sveikatos interesas.“.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas yra įsitikinęs, kad reklamos ribojimas nėra pati efektyviausia priemonė kovoje su sparčiai didėjančiu svaigiųjų gėrimų vartojimu, ypač tarp paauglių.  

Kadangi šis įstatymas įsigalios tik nuo kitų metų, Prezidentas siūlo Seimui rudens sesijoje įsigilinti į esmines šio reiškinio priežastis ir pasiūlyti papildomas priemones, kurios padėtų efektyviau stabdyti alkoholizmo plitimą.

“Girtų vairuotojų padarytos avarijos, vis jaunėjantis alkoholio vartotojų amžius, girtuokliavimas - tampantis laisvalaikio forma verčia susimąstyti, kokias kartas išugdysime Lietuvos ateičiai,”- pažymi Prezidentas.

Pagal dabar galiojantį įstatymą reklamuoti draudžiama tik stipresnį nei 22 proc. alkoholį, o reklamos draudimas įsigalioja nuo 15 val. darbo dienomis ir nuo 8 val. savaitgaliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų