REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakarykštis, nepavykęs mėginimas nuversti keturis koalicinio kabineto ministrus, atrodo mažina darbiečių ūpą siekti atleisti žemės ūkio ministrę Kazimierą Prunskienę.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo partijos pirmininko pirmoji pavaduotoja Loreta Graužinienė (pasisakymai, balsavimo istorija) ketvirtadienį išplatino pareiškimą, kuriame teigia interpeliaciją i Kazimierai Prunskienei laikanti neadekvačia ir netikslinga. Pasak jos – žemės ūkio ministrė ne tiek jau labai ir nusižengė, palyginus su keturiais postus vakar išsaugojusiais ministrais.

REKLAMA

„Manau, kad tarnybinę etiką pamynusios žemės ūkio ministrės interpeliacija yra neadekvati, nes palyginus su keturių šios Vyriausybės ministrų Konstitucijos ir įstatymų pažeidimais, tai yra menkniekis. Aš pasirašiau po interpeliacija K. D. Prunskienei, tačiau manau, kad vakar valdantieji aiškiai pademonstravo, jog jie toleruoja ir toleruos Vyriausybės narių prasižengimus ir įstatymų pažeidimus, todėl siūlysiu frakcijos nariams nepalaikyti šios interpeliacijos“, – sako L. Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA

Interpeliacija valstiečių liaudininkų lyderei Seimo posėdžių sekretoriate buvo įregistruota vakar, po ja pasirašė 33 parlamentarai. Dėl slaptame balsavime nedalyvavusių socialdemokratų, liberalcentristų ir valstiečių liaudininkų bei pilietinės demokratijos frakcijų, vakar žlugo interpeliacija keturiems dvyliktos Vyriausybės ministrams, kurie pažeidė Lietuvos Respublikos Konstituciją ir įstatymus, pritardami „Alitos“ privatizavimo sandoriui. Parlamentinė komisija anksčiau buvo konstatavusi, jog privatizuojant šią įmonę, valstybei padaryta milijoninė žala.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų