REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Adamkus ruošiasi tarti savo žodį dėl skandalingųjų rentų

Prezidentūra laukia, kokį įstatymą dėl rentų buvusiems parlamentarams ypatingos skubos tvarka priims Seimas, ir ruošia pasiūlymus, kaip jį derėtų pakeisti, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas Vladas Adamkus leidžia suprasti, kad vetuos įstatymą dėl buvusių Seimo narių rentų, tačiau tikriausiai nesiūlys jų visiškai atsisakyti, teigia dienraštis.

REKLAMA

Gali būti tik rekomenduota gerokai sugriežtinti rentų mokėjimo sąlygas. Toks veto būtų priimtinas didesnei daliai parlamentarų, nusiteikusių priimti įstatymą dėl išmokų buvusiems Seimo nariams.

Jau šią savaitę Seimas ypatingos skubos tvarka gali patvirtinti skandalingai pagarsėjusį įstatymą, kuriuo numatoma buvusiems parlamentarams, neturintiems draudžiamųjų pajamų, iki gyvenimo pabaigos mokėti rentas.

V. Adamkus ne kartą yra išsakęs pasipiktinimą Seimo narių planais priimti tokį įstatymą. Prezidentas leido suprasti jį vetuosiąs, teigia dienraštis.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentūros Teisės departamento vadovė Aušra Rauličkytė „Kauno dienai“ sakė, kad valstybės vadovo veto nebūtinai bus „paneigiantis pačią rentų mokėjimo idėją“.

Vetuodamas įstatymą prezidentas turi teisę pasiūlyti Seimui priimti tam tikras pataisas. A. Rauličkytės teigimu rentų įstatymo atveju parlamentarams gali būti pasiūlytos griežtesnės jų mokėjimo taisyklės.

„Pavyzdžiui, kad renta galėtų būti mokama tik po dviejų ar daugiau kadencijų, kad ji mokama ne ilgiau kaip 5 metus. Gali būti pasiūlyti ir konkretūs rentos dydžiai“, - sakė ji „Kauno dienai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų