REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicinės konservatorių frakcijos narys Saulius Pečeliūnas penktadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl praėjusių metų rugpjūtį Breste žuvusio Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūno ir diplomato Vytauto Pociūno šmeižto.

REKLAMA
REKLAMA

"Generalinė prokuratūra yra paskelbusi savo išvadas dėl VSD pareigūno Vytauto Pociūno žūties 2006 m. rugpjūčio mėn. Breste aplinkybių. Jose iš esmės paneigiama versija, kuri buvo platinama spaudoje iki šio prokuratūros sprendimo paskelbimo (žr. pridėtų publikacijų kopijas), kad Vytautas Pociūnas iškrito per langą todėl, kad buvo neblaivus ir norėjo atlikti amoralų poelgį (nusišlapinti per langą). Sprendžiant iš publikacijų ir pasisakymų, tokias žuvusįjį žeminančias žinias galėjo platinti VSD pareigūnai Arvydas Pocius, Dainius Dabašinskas, D. J., Audrius Penkauskas ir „Lietuvos ryto“ dienraščio žurnalistė Birutė Vyšniauskaitė." - rašoma Seimo nario kreipimesi į prokuratūrą.

REKLAMA

Pasak S. Pečeliūno, bent jau VSD pareigūnai negalėjo nežinoti, kad jie platina netiesą, nes VSD atstovai dalyvavo V.Pociūno žūties tyrime.

"Atsižvelgdamas į tai, manau, kad platinant žeminančias žuvusįjį žinias galėjo būti padaryta nusikalstama veika, numatyta LR BK 313 str. 2 d. – viešas paskleidimas apie mirusįjį melagingų prasimanymų, galinčių nulemti žmonių panieką ar pakirsti pagarbą jo atminimui. Todėl prašau Jūsų pradėti ikiteisminį tyrimą ir išsiaiškinti, ar minėti, ar kokie nors kiti asmenys neatliko nusikalstamos veikos." - rašo Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA

Konservatorių frakcijos narys rašte prokuratūrai prašo įstatymų numatyta galimybe pradėti tyrimą ir "patraukti kaltus asmenis atsakomybėn prokuroro reikalavimu, nes Vytautą Pociūną žeminančių žinių skleidimas šiuo atveju akivaizdžiai yra veika, turinti visuomeninę reikšmę."

Pasak S. Pečeliūno, dėl prasimanymų skleidimo ir asmenų, skleidžiančių tokius prasimanymus patraukimas atsakomybėn negali būti tik žuvusiojo artimųjų, o yra visos Lietuvos valstybės garbės reikalas.

Kaip informuoja "Delfi.lt", paslaptingomis aplinkybėmis Baltarusijoje žuvusio V.Pociūno našlė Liudvika Pociūnienė Generalinės prokuratūros penktadienį oficialiai paprašė atnaujinti ikiteisminį tyrimą dėl valstybės saugumo karininko žūties.

Su prokurorų tyrimo medžiaga susipažinusi L.Pociūnienė mano, kad ikiteisminio tyrimo metu Generalinė prokuratūra neatsakė į visus klausimus dėl Gardine dirbusio jos sutuoktinio žūties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų