REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jono Pauliaus II beatifikacijos proceso vykdytojai mano, kad "Formulė-1" lenktynininkas lenkas Robertas Kubica galėtų paspartinti popiežiaus paskelbimą palaimintuoju, nurodo šaltiniai Katalikų Bažnyčioje.

REKLAMA
REKLAMA

Mėnesinio žurnalo "Totus Tuus" redakcija tikisi, kad šis lenktynininkas panorės viešai papasakoti apie savo stebuklingą išsigelbėjimą.

REKLAMA

Prieš kelias savaites R.Kubica, varžybose dalyvaujantis su šalmu, ant kurio yra užrašas "Jonas Paulius II", per lenktynes tik per plauką išvengė mirties. Nors jo lenktyninė mašina subyrėjo į šipulius, pats R.Kubica liko visiškai sveikas ir po savaitės jau buvo pasirengęs vėl lenktyniauti.

Proceso postulatoriaus - lenkų kunigo Slawomiro Oderio (Slavomiro Oderio) - atstovai pareiškė, jog jei būtų gautas lenktynininko liudijimas apie stebuklingą išsigelbėjimą, jis būtų pridėtas prie kitų beatifikacijos proceso dokumentų, kurių per nepilnus dvejus metus jau susikaupė dešimtys tomų.

REKLAMA
REKLAMA

Iš lenktynininko arba jo artimųjų gautas raštas būtų vertinamas kaip spontaniškas liudijimas.

Tokiu spontanišku liudijimu buvo pripažintas prancūzų vienuolės Marie-Simon Pierre (Mari Simon Pjer) pareiškimas, jog ji sirgo Parkinsono liga, bet medicininiu požiūriu nepaaiškinamu būdu pasveiko. Jos išgijimas laikomas popiežiaus Jono Pauliaus II užtarimo atveju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų