REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 21 dieną žurnalo „Naujoji komunikacija“ kolektyvas pradėjo konferencijų ciklą. Pirmasis renginys buvo skirtas kompiuterinių virusų keliamoms problemoms aptarti bei antivirusinių programų galimybių analizei. „Europa City Hotel“ viešbutyje pusę dienos vyko aktyvios diskusijos tarp vartotojų, IT specialistų, antivirusinių programų atstovų.

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijos metu antivirusinių programų aktualumą ir skirtingas galimybes pristatė šeši įmonių atstovai. Tuo tarpu bendrą Lietuvos tinklų ir informacijos saugumo padėtį pristatė LR Ryšių reguliavimo tarnybos Tinklų ir informacijos saugumo skyriaus vedėjas Rytis Rainys.

REKLAMA

Pastaruoju metu itin suaktyvėjo kibernetinių nusikaltėlių veikla, kuri neapsiriboja vien Bot ar Macro virusais. Šiandien vis labiau plinta „phishingo“ atakos ar aktyvėja botnet tinklų veikla“ – pažymėjo R. Rainys.

„Lietuvos Respublikos teisinėje bazėje yra numatyta atsakomybė kompiuteriniams nusikaltėliams bausti, tačiau iškeltų bylų, o tuo labiau nubaustų asmenų skaičius itin mažas. Tokia padėtis susiklosto dėl atitinkamų teisinių spragų. Teisiniuose aktuose numatyta, jog siekiant nubausti kompiuterinius nusikaltėlius, jų veiksmai turėtų sukelti gana didelę ir reikšmingą žalą“ – teigė R. Rainys.

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijoje antivirusinę programą „Dr. Web“ pristatė Robertas Didžiūnaitis. Pranešėjas pažymėjo, jog antivirusinės programos sėkmingas veikimas priklauso ir nuo vartotojo žinių bei elgesio, o ne tik nuo programos galimybių.

Antivirusinės programos „CA“ atstovas Paulius Dubinskas pažymėjo, jog saugumas visai nesusijęs su produkto kaina, kompiuterio naudojimo intensyvumu ar RAM. Jis pažymėjo, jog šiandien saugumas susideda iš kelių dedamųjų – technologijos, vartotojo žinios ir elgesys, savalaikiai saugumo ir kitų technologijų atnaujinimai.
„BitDefender“ antivirusinę programą pristatęs UAB „Aideta“ atstovas Kęstutis Sabaliauskas pastebėjo, jog nemokama iš interneto parsisiųsta antivirusinė programa yra kur kas geresnis sprendimas nei „nulaužta“ brangios antivirusinės programos versija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

UAB „Sati“ atstovas Vytautas Zulonas pristatė antivirusinę programą „Avast“, kurios išskirtinumas – sistemos testavimas prieš užsikraunant operacinei sistemai.
Specialiai dėl konferencijos Lietuvoje apsilankė „Eset“viceprezidentas užsienio reikalais Marosas Mozola, kuris pristatė antivirusinę programą „NOD32“. Jis teigė besidžiaugiantis lietuvių noru apsisaugoti nuo internetinių grėsmių. „Antivirusinių programų poreikis Lietuvoje nuolat auga. Lietuvos rinka šiuo atžvilgiu yra patrauklesnė nei kitų Baltijos šalių – Estijos ir Latvijos.“ – teigė M. Mozola.

REKLAMA

Virgilijus  Dovidas, UAB „Matrix“ atstovas, pristatė antivirusinę programą „AVG“ ir pažymėjo, jog kiekvienas vartotojas programą turėtų pasirinkti atsižvelgdamas tik į savo poreikius, o ne draugų ar kaimynų rekomendacijas.

Antivirusinę programą „Kaspersky“ pristatančios atstovės Ina Leibovič ir Lina Merkienė pažymėjo, jog jų siūlomi produktai savyje apjungia visas vartotojams reikalingas savybes, todėl telieka pasirinkti patogiausią antivirusinės programos paketą. Šios antivirusinės programos atstovės konferencijos metu įnešė ir šiek tiek linksmesnių nuotaikų, mat dalyviams buvo dovanojami sargiai su „Kaspersky“ atributika. Jos teigė, jog visuomet yra svarbu saugumas. 

REKLAMA

Konferencijos metu pranešėjai dalyvaujančių asmenų dėmesį stengėsi pritraukti įdomiais pranešimais, šauniomis dovanomis. Aktyviausi klausytojai iš konferencijos išėjo nešini oficialiomis ir licenzijuotomis antivirusinėmis programomis, marškinėliais, arbata, kamuoliukais ir kitais maloniais siurprizais.

Kita žurnalo „Naujoji komunikacija“ konferencija vyks rudenį. Žurnalo kolektyvas tikisi sulaukti ne mažiau pranešėjų, įdomių pranešimų vartotojams aktualia tema.

Daiva Sadauskaitė

 
 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų