REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus laišku kreipėsi į premjerą Gediminą Kirkilą, norėdamas sužinoti, kokiais kriterijais remiantis yra nustatytos mokslo ir studijų finansavimo proporcijos, pranešė Prezidento spaudos tarnyba. 

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu galiojančios Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytos mokslo sričių finansavimo proporcijos kelia abejonę, kad tuo įtvirtinamas nepagrįstai didelis atotrūkis tarp lėšų, skiriamų humanitarinių ir socialinių mokslų bei fizinių ir technologinių mokslų plėtrai“, - rašoma šalies vadovo laiške.

REKLAMA

Vyriausybės patvirtinta metodika sukuria tvarką, kai fiziniai, biomedicinos ir technologiniai mokslų tyrimai gauna tris kartus daugiau lėšų nei humanitariniai ir socialiniai mokslai, sakoma pranešime.

Prezidento nuomone, humanitariniai ir socialiniai mokslai turi ypatingą misiją visuomenei, išryškindami konkrečios politinės ir tautinės bendrijos ypatumus, atskleisdami jos istorinę kaitą, formuodami, palaikydami ir stiprindami jos tapatybę.

Todėl, pasak šalies vadovo, valstybės politika, dėl kurios grėstų šių mokslų išnykimas ar silpnėjimas, gali būti vienareikšmiai suvokta, kaip žala Lietuvos valstybei ir visuomenei, tautai ir žmogui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų