REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Lenkijoje daugelio socialinių grupių atstovai skundžiasi mažais atlyginimais - jau trečia savaitė dėl to streikuoja gydytojai, antra savaitė protestuoja medicinos seserys, vargsta mokytojai - apklausa parodė, jog net 76 proc. lenkų yra patenkinti savo gyvenimu, rašo dienraštis "Rzeczpospolita".

REKLAMA
REKLAMA

Visuomenės monitoringo tarybos apklausa parodė, jog daugiau kaip 60 proc. lenkų teigia, kad gyvena pasiturimai, o 40 proc. yra patenkinti savimi. Prieš penkerius metus savo gyvenimu buvo patenkinti tik 30 proc. Lenkijos gyventojų.

REKLAMA

Laimingiausi yra vedę žmonės - beveik 80 proc. jų sakė, kad yra patenkinti. Kiek nusivylę gyvenimu yra išsiskyrę ir vieniši žmonės.

Pasak sociologijos profesoriaus Januszo Czapinskio (Janušo Čapinskio), kuris vadovavo šiam tyrimui, "lenkai jau prisitaikė prie šiuolaikinio gyvenimo, perprato laisvosios rinkos principus, suprato, jog daug kas priklauso nuo jų pačių, ir sėkmingai kuria savo gerovę".

Lenkų optimizmas siejamas pirmiausia su materialine padėtimi. 37 proc. šeimų jau naudojasi internetu, daugiau kaip pusė lenkų turi ne tik televizorius, bet ir vaizdo leistuvus. Rimtesnių priekaištų tam, kas vyksta politikoje ir ekonomikoje, turėjo tik kas septintas apklausos dalyvis.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, lenkai nesiveržia į visuomeninę veiklą ir visuotinės gerovės netapatina su asmenine. Jie pasitiki tik savimi ir įtariai vertina kitus.

Be to, dar nemažai lenkų galvoja apie išvykimą į užsienį. Dirbti arba mokytis už Lenkijos ribų svajoja maždaug 4 mln. Lenkijos piliečių, kurių dauguma norėtų išvykti į Vokietiją arba Didžiąją Britaniją. Beveik 40 proc. jų yra statybininkai, o kas dešimtas - informatikos specialistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų