REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apklausa

Apklausa

REKLAMA

Neseniai "Veido" užsakymu "Fonitel" skambučių centro atlikta didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų apklausa rodo, jog sovietinį ir nacių režimą, dauguma lietuvių buvo linkę smerkti kaip vienodai nežmoniškus.

REKLAMA
REKLAMA

Planai

Tokius duomenis logiškai atliepia Nacių ir sovietų okupacinių režimų komisijos pirmininko Emanuelio Zingerio teiginys, jog nuo šiol komunistinio rėžimo nusikaltimai Europos Sąjungoje bus tiriami, kaip ir holokausto nusikaltimai.

REKLAMA

Praktika

Kaunietė pasiekė istorinį teisingumą: pirmą kartą Lietuvos istorijoje nuo sovietų represijų nukentėjusio partizano dukrai teismas priteisė 150 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Realybė

Lietuvoje nemažai visomeninio maitinimo įstaigų, restoranų, etc., kurių pavadinime yra žodžiai “Sovietinis”, o “tarybinis” sugebėjo tapti populiariu prekiniu ženklu. Smalsu ar  nužudyto partizano dukra jais užkandžiauja?

REKLAMA
REKLAMA

Skonis

Kokia būtų rinkos reakcija į “Nacių dešreles”? Ar pamėgtų gurmanai “Fašistų restoraną”? Kurios iš dviejų visuotinai pripažįstamų blogybių “prekinį ženklą” pasirinktų pirkėjas?

Stilius

Trakuose verslautojai prekiauja sovietine atributika ir nuomoja okupacinės kariuomenės kepures atminimo fotografijoms piles fone. O jei kitoje, to paties turistinio maršruto stotelėje, IX forte Kaune atsidarytų “turgelis” siūlantis SS antsiuvus ir ženkliukus su kaukolėmis?

Jei marškinėliai papuošti raidėmis “CėCėCėPė” arba pjautuvo ir kūjo derinys tapo beveik mada, tai nėr ko pykt ant neonacių arba skinų, kurie vidury baltos dienos galvomis skaldo nosis “civiliokams”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaizdas

Jeigu TV kanalas propaguotų nacizmą, bėdos turėtų sočiai, o jei rodo sovietine ideologija pripumpuotus filmus – turi reitingus. 

Paradoksas

Restoranuose lankosi dar pamenantys kas yra Tarybų Sąjunga, marškinėlius nešioja nežinantys nei sovietų, nei nacių rėžimų, o dešreles ir kitą populiariojo prekinio ženklo produkciją kerta visi. Sovietinius filmus ašarodami žiūri “nostalgiškosios” sistemos sumaltieji, o bet kokiomis nacizmo apraiškomis piktinasi tie, kurių likimus sudaužė fašizmas.

Rezultatas

 1 : 1, bet ne lygiosios.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų