REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje birželio pabaigoje rengiamas Valstybių įstatymų leidėjų lyderių fondo 6-asis transatlantinis forumas, kuriame dalyvaus daugiau nei 70 svečių iš JAV bei Europos šalių. Pasak šių metų forumo rengėjos ir globėjos prof. Kazimieros Prunskienės, pagrindinė šio forumo tema - „Lietuvos Respublika – naujoji ES šalis narė kaimynystės kontekste“.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybių įstatymų leidėjų lyderių fondas – nepelno siekianti tarptautinė organizacija, kurios pagrindinis tikslas yra skatinti ryšius ir bendradarbiavimą tarp Europos, Lotynų Amerikos ir JAV politikos ir verslo lyderių, sakoma Žemės ūkio ministerijos pranešime.

REKLAMA

Fondas vykdo šią užduotį, rengdamas specializuotus forumus, kurių dėmesio centre yra svarbiausi ir aktualiausi politiniai klausimai bei suteikia galimybę Europos ir JAV verslo bei politikos lyderiams atvirai diskutuoti ir apsikeisti nuomonėmis.

1999 metais Valstybių įstatymų leidėjų lyderių fondas, kurio pagrindinė būstinė yra JAV, Masačūsetso valstijoje, įkūrė naują Europos regiono padalinį Europoje. Jo centras yra Berlyne.

REKLAMA
REKLAMA

Prof. Kazimiera Prunskienė vienerių metų kadencijai yra išrinkta Fondo Europos regiono valdybos pirmininke.

Fondo nariai - Europos šalių parlamentų lyderiai, Europos Komisijos ir Europos Parlamento nariai, žymūs verslo sektoriaus atstovai, kurių įmonės dalyvauja organizacijos veikloje.

6-ąjį transatlantinį forumą numatoma surengti 2007m. birželio 27 – liepos 1 dienomis Lietuvoje. Į šį transatlantinį renginį planuoja atvykti 74 svečiai iš JAV bei Europos šalių. Numatoma, kad forumo pirmosios dienos programa vyks LR Vyriausybėje, o antrosios dienos – LR Seime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pranešime teigiama, kad pagrindinė forumo tema – „Lietuvos Respublika – naujoji ES šalis narė kaimynystės kontekste“ - šiuo metu yra ypatingai aktuali politikos bei verslo atstovams. Lietuva 2004 metais tapo NATO ir Europos Sąjungos nare, šalies geografinė padėtis turi ypatingą svarbą Europos Sąjungai. Lietuva yra ES šalių Lenkijos ir Latvijos kaimynė, o taip pat turi bendrą sieną su Baltarusija ir Rusija. Šiuo metu kyla daug esminių klausimų, kaip bus bendraujama su Kaliningrado sritimi išsiplėtus Šengeno erdvei, ryškėja ir kiti aktualūs Europos Sąjungos – Rusijos bendradarbiavimo klausimai, kurie turi būti sprendžiami tarpininkaujant Lietuvos valstybei ir politikos atstovams, sakoma pranešime.

Nuo savo įsikūrimo 1999 metais, Valstybių įstatymų leidėjų lyderių fondas surengė reikšmingus transatlantinius forumus Latvijoje, Slovėnijoje, Vengrijoje, Graikijoje, Vokietijoje, Liuksemburge, Lenkijoje, Ukrainoje, Švedijoje, Italijoje, Austrijoje. Šiuose transatlantiniuose renginiuose dalyvavo daugiau negu 550 JAV valstijų parlamentų lyderių, Europos parlamentų lyderių bei verslo atstovų. Per gana trumpą laiką Valstybių įstatymų leidėjų lyderių fondas tapo pripažintu forumu tiek politikos, tiek ir verslo lyderių tarpe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų