REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Venesuelos Hugo Chavezas išvyko į kelionę po Iraną, Baltarusiją ir Rusiją, kur pasirašys kontraktus dėl ginkluotės įsigijimo.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš išvykdamas prezidentas pareiškė, kad Venesuelos kariuomenė turi ruoštis karui su JAV. Išvakarėse, vykstant kariniam paradui, H. Chavezas griaudėjo, mojuodamas „kalašnikovo“ automatu: „Esame pasiruošę ginti Venesuelą iki paskutinio kraujo lašo. JAV yra labiausiai agresyvi, nemorali ir ciniška pasaulio imperija“.

REKLAMA

Savo kelionės metu prezidentas ruošiasi nusipirkti Rusijoje  devynis povandeninius laivus. Pirkinių sąrašas ilgas – H. Chavezas jau nusipirko 54 karinius sraigtasparnius, 100 000 ‚Kalašnikovo“ automatų, 24 naikintuvus-bombonešius Su-30. Į Rusijos iždą iš Venesuelos pateks 3 milijardai naftos dolerių.

Rusijoje H. Chavezas tikisi įtikinti Kremlių suteikti licenziją rusiškos ginkluotės gamyklai Venesueloje pastatyti.

Jei Kremliuje bus sutarta dėl povandeninių laivų sandėrio, tai gali stipriai pakenkti liepos pradžioje numatytam George‘o Busho ir Vladimiro Putino susitikimui JAV, Kennebunkporto mieste.

REKLAMA
REKLAMA

Karinių pirkinių H. Chavezas ieško ir Baltarusijoje. Arba per Baltarusiją – venesuelietis tikisi kad paskutinis Europos diktatorius Aleksandras Lukašenka jam padės įsigyti rusiškas priešlėktuvines sistemas S-300, kurių veikimo nuotolis yra 300 km ir maždaug atitinka amerikietiškų „Patriot“ galimybes.

Venesuelai pasiruošęs padėti ir Iranas. Kai 2007 sausį Mahmudas Ahmadineżadas lankėsi Karakase, jis pasiūlė paramą vystant branduolinę programą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų