REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus aukščiausiasis administracinis teismas atmetė iš Valstybės saugumo departamento (VSD) atleisto vieno padalinio vadovo Imanto Meliano skundą.

REKLAMA
REKLAMA

Jis buvo atleistas 2007 m. vasario 9 d. dėl to, kad neva pažemino pareigūno vardą. VSD kaip pagrindinį atleidimo motyvą įvardija I. Meliano sulaikymą vairavus neblaiviam.

REKLAMA

Pats I. Melianas teigia atvirai ir dažnai kritikavęs buvusį VSD vadovą Arvydą Pocių bei pačią instituciją, todėl įvardina tai kaip tikrąsias atleidimo priežastis.

Nutartimi teismas antradienį skundą dalyje dėl VSD vadovo įsakymo panaikinimo ir kompensacijos priteisimo atmetė, o dalyje dėl reikalavimo nustatyti, kad atleistas kaip negalintis tęsti tarnybos - bylą nutraukė.

I. Melianas pernai spalį buvo sulaikytas Vilniuje neblaivus prie vairo. Už vairavimą išgėrus jam skirta piniginė bauda bei atimta teisė vairuoti transporto priemonę.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjus, kad darbuotojas vairavo neblaivus, VSD atliko tarnybinį tyrimą ir nušalino I. Melianą nuo pareigų. Nušalinimas ir tarnybinis patikrinimas buvo atlikti I. Melianui sergant ir turint galiojantš nedarbingumo pažymėjimą. Atleidimo įsakymas pasirašytas 129 ligos dieną. I.Melianas sirgo ir vėliau, dėl to net kelis kartus teismas buvo atidėtas.

I. Melianas neigė žiniasklaidos teiginius,esą sulaikymo metu įžūliai elgėsi su policijos pareigūnais, grasino pasikviesiąs buvusį Užsienio reikalų ministerijos sekretorių Albiną Janušką. Pasak jo, jis priešingai - pasiūlęs Priklausomybės ligų centre jo jau laukusiam tiesioginiam viršinininkui atsiskaityti A. Januškai apie sėkmingai įvykdytą “operaciją”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet vasario 9 dieną tuometinis VSD generalinis direktorius Arvydas Pocius pasirašė įsakymą, kuriuo VSD Devintosios valdybos Pirmojo skyriaus viršininkas I. Melianas buvo atleistas iš pareigų už drausminį nusižengimą (KET reikalavimus ir VSD pareigūno elgesio taisykles), žeminantį saugumo pareigūno vardą.

I. Melianas Vilniaus apygardos administracinio teismo prašė pripažinti šį įsakymą nepagrįstu, neteisėtu, nustatyti, kad jis yra atleistas iš pareigų kaip negalintis tęsti tarnybos dėl netinkamos VSD operatyvinei tarnybai sveikatos būklės ir priteisti išeitinę išmoką.

REKLAMA

VSD atstovas prašė atmesti pareigūno skundą kaip nepagrįstą, teismui paaiškindamas, jog I. Melianas, būdamas statutiniu valstybės tarnautoju, ne darbo metu ir ne darbo vietoje sąmoningai pažeidė teisės normas, žemindamas pareigūno vardą ir autoritetą institucijos, kurioje dirba. VSD vadovas, įvertinęs jo veiksmus, priėmė teisėtą sprendimą atleisti I. Melianą iš pareigų.

Anksčiau teismas negrąžino į darbą ir atleistų kontržvalgybininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų