REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį premjeras, vidaus ir užsienio reikalų ministrai apsilankė Norviliškėse, kur rugpjūčio 24—26 dienomis vyks tarptautinis muzikos festivalis „Būkime kartu“.

REKLAMA
REKLAMA

Ministro pirmininko Gedimino Kirkilo iniciatyva šiandien Norviliškėse lankėsi vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys, užsienio reikalų ministras Petras Vaitekūnas ir kt. Pareigūnai, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

REKLAMA

Išvažiuojamojo pasitarimo metu buvo aptartas pasirengimas tarptautiniam muzikos festivaliui "Būkime kartu". Festivalis "Būkime kartu" organizuojamas prie pat Lietuvos – Baltarusijos sienos. Renginyje, kuris truks 3 dienas, tikimasi sulaukti apie 15 tūkstančių dalyvių. Jų saugumui užtikrinti būtina atsakingai pasirengti, imtis papildomų saugumo priemonių, pasitelkti papildomas pareigūnų pajėgas.

Kartu su Ministru Pirmininku buvo apžiūrėta teritorija, susipažinta su festivalio organizavimo planu. Ministras Raimondas Šukys bei atsakingi Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, Šalčininkų rajono policijos komisariato vadovai Ministrui Pirmininkui pristatė Vidaus reikalų ministerijos ir jai pavaldžių institucijų numatomas įgyvendinti papildomas saugumo priemones.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgiant į tai, kad festivalis vyks pasienio zonoje, kurioje galioja pasienio režimas, vidaus reikalų ministro įsakymu buvo sudaryta VRM darbo grupė renginio pasirengimui koordinuoti. Darbo grupę sudaro Valstybės sienos apsaugos, Viešojo saugumo tarnybos prie VRM, Policijos, Priešgaisrinės apsaugos departamentų prie VRM pareigūnai. Darbo grupei vadovaus Vidaus reikalų ministerijos sekretorius Stanislovas Liutkevičius.

Vidaus reikalų ministerija kreipėsi į Vyriausybę dėl papildomų lėšų skyrimo iš Vyriausybės rezervo festivalio "Būkime kartu" viešojo saugumo priemonių užtikrinimui. Pasitarimo metu premjeras buvo patikintas, kad Vidaus reikalų ministerija ir jai pavaldžios institucijos padarys viską, kad renginio metu būtų išvengta incidentų bei būtų užtikrintas šventės dalyvių, visuomenės, taip pat ir sienos saugumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų