REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Važiuojant keliu iš Vilniaus Sudervės link, jau už paskutinių daugiaaukščių prasideda užsėti laukai. Ir ne tik javais. Aplink, kiek akys užmato, raudonomis skraistėmis užklojusios laukus žydi aguonos, rašoma „Lietuvos žiniose“.
Policijos pareigūnai jau pasiruošė tyčia užsėtas aguonas naikinti.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš sraigtasparnio pažymėjome didžiausias augimvietes. Dabar nuotraukas išsiųsime teritoriniams policijos komisariatams. Jie turės nustatyti, kas yra savininkai“, – sakė Vilniaus miesto Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.

REKLAMA

Pasak jo, prie Sudervės matyti aguonų laukai – ne patys didžiausi. Daugiau jų yra už Grigiškių.

Komisariatų pareigūnai turės pasirūpinti plotų sunaikinimu. Pirmiausia reikia nustatyti, kas aguonas pasėjo. Dažnas lauko savininkas, turintis kokių 10 hektarų, gali net nežinoti, kas nuošaliame kampelyje užsėjo aguonomis kokius penkis arus. Tada tokio sėjėjo ieško policija.

Aguonų lauko savininkui, jei plotas palyginti nedidelis, gresia 300 Lt bauda. Aguonas, policijos prižiūrimas, turi sunaikinti pats savininkas. Lauką jis turi nupjauti. Tiesa, taip nukertami ir javai, į kuriuos aguonos įsėtos.

REKLAMA
REKLAMA

Jei aguonų daugiau kaip 50 kilogramų, pradedamas ikiteisminis tyrimas. Už tokį ar didesnį kiekį savininkas gali būti paduotas į teismą. Jei visas laukas marguoja aguonų, sverti nebereikia, aišku, kad tai tikrai didesnis kiekis, negu numatytieji 50 kilogramų, ir savininkui keliama baudžiamoji byla.

Tokį aguonų augintoją galima nubausti bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų. Tiesa, įstatyme numatyta bauda už didelį pasėtų aguonų kiekį taip pat tėra 300 Lt.
 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų